(Asleep, 1900, by Carl Holsoe) ~ Какво да правите, когато

...
(Asleep, 1900, by Carl Holsoe) ~ Какво да правите, когато
Коментари Харесай

Сънят е това, за което тялото ви жадува, когато е болно ♥ Ромили ХОДЖЕС

(Asleep, 1900, by Carl Holsoe)

~ Какво да вършиме, когато се разболеете

Освен в случай че не живеете в цялостна стерилна изолираност, неизбежно ще се срещнете с микроби. С доста. И все в миналото един от тях ще ви разболее. В тази глава ще откриете всичко, което би трябвало да знаете, с цел да се справите по натурален път с леките признаци, които ще усетите, когато тялото усили имунния си отговор (нещо, за което сте го подготвили грижливо) на нормалните инфекциозни офанзиви, и с цел да помогнете на организма да се отбрани бързо и мощно, тъй че да се оправите за нула време и да се върнете към естествения живот. Това са изпитани и надеждни принадлежности, с чиято помощ ще елиминирате леките признаци и ще дадете рамо на имунната система против нашественика. Но помнете, че в случай че признаците се обострят или продължат по-дълго, безусловно би трябвало да се обърнете към доктор.

~ Първото и главно - за всички типове неразположения

Заслужава си да повторим съвета на мама: подобаващата отмора ще даде на имунната система пространството и силата, с цел да можете скоро да се почувствате по-добре. Особено в случай че ви „ кърши “ или ви побиват тръпки, и, несъмнено, в случай че имате температура, най-вероятно сте инфектирани.

Сънят е това, за което тялото ви жадува, когато е болно. И в случай че си дадете отмора, когато забележите първите признаци на запушен нос или драскане в гърлото, ще помогнете на имунната система да се пребори по-ефективно.

Второто най-важно нещо след съня е какво ядете и пиете. Всички рекомендации в тази глава се основават на догатката, че се ръководите от правилата на Хранителния режим за имунна резистентност, въпреки след всеки тип болест да са направени някои разяснения. Поемането на щедро количество течности е още по-наложително, когато сте заболели, защото поради треската, диарията или повръщането заплахата да се обезводните е по-голяма. Ще помогне също да продължите да ядете здравословни, стимулиращи имунитета храни. Например пилешката чорба – обичаен домакински лек за редица неразположения, в действителност има научна аргументация: богатият на глутамин костен бульон е значим енергиен източник за имунните кафези. Зеленчуците подхранват микробиома и дружно с елементарно смилаемото (вряло дълго време) пиле обезпечават качествени нутриенти на имунната система.

А ароматните пари нежно овлажняват лигавичните мембрани, облекчавайки запушения нос. Мисля, че това е задоволително ясно.

За наша наслада, има безапелационни научни доказателства за изгодата от доста нутриенти и растителни добавки, които – наред с храната, смекчават признаците и редуцират продължителността на редица инфекции. Важно е да знаете, че колкото по-рано вземете ограничения, толкоз по-добър резултат ще постигнете. Затова се научете да се вслушвате в тялото си и да обръщате внимание на първите признаци и признаци, които алармират, че нещо не е наред.

Сега дано забележим какво да вършим, когато ни нападне някоя от нормалните инфекции. Списъците във всяка от таблиците по-долу имат за цел да ви дават благоприятни условия за избор, а не да ви принудят да извършите едновременно всички наставления. Бъдете изборни и сами решете какво да предприемете според от подръчните си средства или характера на неразположението.

~ Инфекции на дихателните пътища

Инфекциите на дихателните пътища включват кашлица, простуда, грип или синузит. Обикновено се характеризират със тайни в носните кухини, гърлото и/или белите дробове и са породени от няколко разнообразни типа вируси.

Техника: Как да си извършите инхалация

Всеки има нужните материали в дома си. Какво ви е нужно: преди малко кипнала вода, приблизително огромна дълбока купа, етерично масло (по избор), пешкир или кухненска забрадка. Сипете врялата вода в купата дружно с 2–3 капки етерично масло. Покрийте главата си с кърпата и се наведете над купата. Дръжте я по този начин, че лицето да улови горещите изпарения. Вдишвайте ги надълбоко. От време на време си издухвайте носа и отново се навеждайте над парата.

Техника: Как да приготвите билков чай със силата на лекарство

В кухненския долап е прикрито същинско богатство от естествени лекове. За да превърнете елементарните билки и подправки в целебни чайове с лековити свойства, би трябвало единствено да владеете две елементарни техники. И с двете ще си приготвите чай, който може да се пие и топъл, и леден.

Запарване. Запарването на билките е най-подходящо за добиване на скъпите субстанции от листенцата и цветчетата. По този метод може да приготвите зелен, ментов или чай от лайка. Залейте билките с преди малко кипнала вода и ги оставете да киснат 10–15 минути похлупени. След това прецедете течността (освен в случай че не употребявате чай в пликчета).

Отвара. Билковата запарка е най-подходяща за чай, подготвен от семената, кората или корените на растението, както и от медицински гъби. Полезните съставки на тези растения са малко по-надълбоко, по тази причина се извличат по-трудно. Направете отварата, като варите билките на слаб огън 20–30 минути, похлупени с похлупак, след което ги прецедете.

Ако подготвям разбъркан чай, при който някои съставки би трябвало да бъдат запарени, а други варени? Просто пригответе първо отварата, след това прибавете запарените билки и загасете котлона.

~ Овлажнител за въздух

През зимата, когато въздухът е леден, не може да се задържа доста влага. Топлият въздух в пространствата и самолетните кабини също е прекомерно изсъхнал. Това пресушава слузта, покриваща лигавиците, и осуетява ефикасното ликвидиране от боклуци и микроби. Учени от Йейлския университет са потвърдили, че сухият въздух не разрешава на бактериите да се отстраняват надеждно, пречи на клетките на кръвно-въздушната преграда да поправят вредите, нанесени от инфекцията, препятства сигналите за паника на имунната система и понижава производството на антивирусния интерферон гама. Горещо ви предлагам да употребявате овлажнител за въздух, в случай че средата ви е суха и изключително в случай че синусите ви са задръстени със слуз. Целта е да поддържате мокрота на въздуха от порядъка на 40–45%. (Не надвишавайте 55%, тъй като може да предизвикате растежа на плесени.) Любопитно е, че когато се намираме в среда с оптимална мокрота, интервалите сред два удара на сърцето се усилват, което е симптом за понижаване на напрежението. По-малко стрес е удобен за имунната система, тъй че откъдето и да го погледнете – печелите!

От: „ Имунна резистентност “, Ромили Ходжес, изд. „ Кибеа “, 2023 година
Картина: Asleep, 1900, by Carl Holsoe; chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР