Асеновград отбеляза тържествено Деня на храбростта и българската армия -

...
Асеновград отбеляза тържествено Деня на храбростта и българската армия -
Коментари Харесай

Асеновград с тържествен ритуал за Гергьовден

Асеновград означи тържествено Деня на храбростта и българската войска - Гергьовден. Това е един от най-почитаните български празници, оповестяват от общината.

Пред НЧ „ Родолюбие " в града се организира обред на Военно формирование 24490 по издигане на националното знаме под звуците на химна на България.

На церемонията участваха кметът на Асеновград лекар Христо Грудев, заместник-кметът по филантропични действия инженер Петър Петров, ръководителят на Общински съвет Драгомир Георгиев, общински съветници, архиерейският наместник отец Йордан Георгиев, военнослужещи и управлението на 4-ти артилерийски полк, както и десетки асеновградчани и посетители.

След края на формалния обред последва празничен концерт на ФА „ Тракия ”.



Кметът на Асеновград лекар Грудев насочи приветствен адрес към всички свои съграждани във връзка празника: Уважаеми военнослужещи, Скъпи съграждани, В историческия и национален календар на България има светли дати и празници, които ни зареждат с ново национално самочувствие, нови духовни сили и прилив на национализъм. Такъв празник за нас, българите, е 6-ти май - Денят на храбростта. Ден, в който почитаме Свети Георги Победоносец - въплъщение на храбростта и настойник на мощните и смелите. 6-ти май е празник на Българската войска, чийто исторически път е посипан с доста бойна популярност. Честит празник на всички празнуващи през днешния ден! Приемете моите пожелания за здраве, персонално благополучие, убеденост и мощна воля във всяко ново начинание! Нека Свети Георги ни закриля и ни вдъхва храброст и убеденост! ", написа в страницата си във Фейсбук кметът Христо Грудев.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР