Асен Василев отговори на критиките на ГЕРБ и лидера му

...
Асен Василев отговори на критиките на ГЕРБ и лидера му
Коментари Харесай

Асен се отметна за продажбата на Лукойл, увърта пред журналисти: Парламентът взе решение

Асен Василев отговори на рецензиите на ГЕРБ и водача му Бойко Борисов, че при гласуването на законовите ремонти, свързани с рафинерията „ Лукойл – Бургас “, депутатите са били подведени и се стигна до дипломатическо напрежение с Унгария и Сърбия поради въвеждането на директна такса. Василев обаче загатна, че решението към този момент е гласувано от Народното събрание.
„ Парламентът към този момент взе решение за „ Лукойл “. Ако ще се предлага нещо ново, би трябвало да забележим какво тъкмо се предлага. То ще бъде разисквано от цялото държавно управление, включително и от министъра на стопанската система “, разяснява пред публицисти в Ловеч министърът на финансите Асен Василев, откакто през вчерашния ден ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи, че ще внесе идната седмица план на решение за лишаване на дерогацията на „ Лукойл “.
„ Знаете, че предходното решение беше взето въз основата на много обстойни отчети за това какво е допустимо да се случи като скорост на прехода “, добави Василев, представен от Българска телеграфна агенция.
В отговор на въпрос дали има разминавания сред съдружните сътрудници, Василев сподели, че „ разминавания постоянно има сред двама индивида – без значение дали са в една и съща партия, или в разнообразни партии. Но като забележим действителни текстове, действителните оферти, ще може да се разяснява нещо действително “.
Министърът на финансите разяснява още, че дали рафинерията в Бургас ще бъде продадена, зависи от „ Лукойл “.
Той даде заден от изказванието си, че върви развой на продажба на рафинерията. С днешна дата Асен Василев съобщи, че е оповестил единствено съществуването на интерес към покупката на „ Лукойл “. „ Това, което съм споделил в изявлението на „ Файненшъл Таймс “ е, че има проявен интерес към закупуване на рафинерията от разнообразни интернационалните организации “, изясни Василев.
Той разяснява още, че не може да разбере упреците от президента на България Румен Радев и от ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, тъй като „ най-нормалното нещо е, в случай че ще се продава подобен стратегически актив, държавното управление да следи относително от близко процесите “.
По думите му „ Лукойл “ за първи път стартира да заплаща налози, а страната да си прибира парите от рафинерията, което е извънредно значимо и потребно за българския бюджет.
Министърът на финансите Асен Василев е в Ловеч за среща с бизнеса.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР