Асен Василев коментира операцията на ДАНС като акция, насочена към

...
Асен Василев коментира операцията на ДАНС като акция, насочена към
Коментари Харесай

Асен Василев заподозря, че акцията на ДАНС е опит за сплашване на Петя Банкова

Асен Василев разяснява интервенцията на ДАНС като акция, ориентирана към заплашване на Петя Банкова, ръководителката на митниците . Той изрази подозрение в неналичието на съществени доказателства, които да поддържат тази акция и я дефинира като заплашване.

Василев уточни, че нито той, нито министър председателят в оставка Николай Денков били осведомени за интервенцията . Той посочи резултатите от работата на Банкова, в това число залавянето на огромни количества опиати и уволнението на митничари, учредено на сигнали от непознати митнически организации.

Василев изрази вяра, че интервенцията не цели да засегне ефикасната работа на Банкова . Той акцентира нуждата от изчакване на доказателствата в тази ситуация.

Василев разкри, че по време на интервенцията били конфискувани материали за секване на спомагателни контрабандни канали от бюрото на Банкова . Той означи, че Банкова имала независимост да сформира своите екипи за работа и го прикани да координира с интернационалните сътрудници за отбрана на границата.

Относно въпроса за приемствеността сред него и идната служебна власт, Василев съобщи, че отговорът зависи от идентификацията на идващия министър на финансите . Василев не удостовери опцията за член от неговия екип или сегашен заместник-министър на финансите да поеме управлението на министерството в бъдещия длъжностен кабинет.

След акцията на ДАНС в Агенция „ Митници “: Разкриха се връзките с прочут контрабандист

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР