Асарел-Медет и Професионалната гимназия в Панагюрище подписаха нов 5-годишен договор

...
Асарел-Медет и Професионалната гимназия в Панагюрище подписаха нов 5-годишен договор
Коментари Харесай

Асарел-Медет продължава с инвестициите в образованието

„ Асарел-Медет ” и Професионалната гимназия в Панагюрище подписаха нов 5-годишен контракт за дуално образование
Изпълнителният шеф на " Асарел-Медет " АД инж. Николай Пелтеков и шефът на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище инж. Лушка Апостолова подписаха на 2 март нов контракт за осъществяване на професионално образование посредством работа. Контрактът е за период от 5 години - до образователната 2026/2027 година в това число. 

Изпълнителният шеф инж. Николай Пелтеков напомни, че „ Асарел-Медет ”АД е измежду първите предприятия в страната, които вкараха формата на образование посредством работа. „ Радвам се, че партньорството ни с Професионалната гимназия в Панагюрище ще продължи и през идващите пет години. Дуалното образование е измежду най-успешните ни планове, тъй като осигуряваме квалифицирани фрагменти за бизнеса, само че дружно с това сътворяваме условия за младежите в община Панагюрище да останат и да се осъществят тук ", сподели инж. Николай Пелтеков. 
-->
От старта на плана в Професионалната гимназия в Панагюрище са признати общо 183 възпитаници в дуална форма на образование в минни паралелки. През образователната 2022/2023 година в действителна работна среда в „ Асарел-Медет “ се образоват общо 36 младежи. Общо 76 възпитаници от четири випуска са минали през предизвикването „ дуално образование “, а 22 от тях към този момент са част от екипа на „ Асарел-Медет " и работят един до друг с някогашните си наставници. Отзивите от ръководителите на към този момент назначените на работа младежи са извънредно положителни, което демонстрира, че планът съумява да обезпечи добре готови и стимулирани млади експерти.



За качеството на квалифицираните фрагменти приказва и фактът, че през 2022 година Цветан Кузманов, който е от първия випуск с дуална форма на образование по специалността „ Автотранспортна техника “, беше определен за „ Най-добър в специалността " от своите сътрудници.

От старта на плана за дуално образование през 2014 година до 31 декември 2022 година за сполучливата му реализация са вложени общо 636 238 лв.. Те са изразходвани за поправки на постройката и кабинетите, образователни табла, съоръжение за електролаборатория, заплащане на учениците, работно облекло и персонални защитни средства, съоръжение и ремонт на образователните зали в „ Асарел-Медет “АД, образования на наставници и други Само за 2022 година изразходваните средства за реализацията на плана са в размер на 110 715 лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР