Артисти, преоблечени като клоуни, демонстрираха днес пред деца от Русе

...
Артисти, преоблечени като клоуни, демонстрираха днес пред деца от Русе
Коментари Харесай

Клоуни учиха деца как правилно да пресичат

Артисти, преоблечени като клоуни, демонстрираха през днешния ден пред деца от Русе по какъв начин вярно би трябвало да пресичат на пешеходни пътеки. Актьорите Димитър Пишев и Мартин Пашов от Държавния куклен спектакъл в дунавския град предизвикваха младежите със занимателни скечове, като в същото време обръщаха внимание на по-забързаните и разсеяни минувачи по какъв начин би трябвало да минават през улиците. С гения и уменията си да поддържат връзка с подрастващи, актьорите показаха какво не трябва и какво би трябвало да се прави до момента в който се минава на отсрещния тротоар. Инициативата се организира по концепция на регионалния шеф Данаил Ковачев. Нейната цел бе да се обърне внимание на опазването здравето и живота на децата и на всички участници в придвижването. Статистиката сочи, че пътнотранспортните катастрофи от началото на годината до края на месец август са били с 34 повече в сравнение с за същия интервал през миналата година. До 31 август 2023-а злополуките са били 738, като до края на август 2022-а те са били 704. Данните демонстрират още, че починалите през сегашния интервал са с един по-малко или общо 18. Броят на ранените се резервира съвсем същият. Ако за първите осем месеца на 2022-а те са били 307, в този момент са 310.

Припомняме, че по-рано денем регионалният шеф Данаил Ковачев и началникът на Регионалното ръководство на образованието доктор Росица Георгиева организираха общо събитие още веднъж отдадено на пътната сигурност измежду подрастващите. То се състоя в ОУ „ Никола Обретенов “ и в него се включиха над 200 възпитаници.

Днешните събития се организират в навечерието на проведения за осма поредна година Ден без починали на пътя. Той се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL и е в границите на Дните за сигурността на пътя сред 16 и 22 септемврии се организира под надслов„ Остани жив! Пази живота “.

Областният шеф изрича своята признателност на участвалите артисти в самодейността и на шефа на Държавния куклен спектакъл Теменуга Хараланова, която също участва на събитието. На събитието, което се организира на кръстовището на улица „ Борисова “ с ул. „ Константин Иречек “, участваха и представители на Областната администрация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР