Артан Груби, председател на Комисията по европейските въпроси в македонския

...
Артан Груби, председател на Комисията по европейските въпроси в македонския
Коментари Харесай

Готвят импийчмънт за македонския президент

Артан Груби, ръководител на Комисията по европейските въпроси в македонския парламент и член на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), който е част от ръководещата коалиция в Скопие, съобщи, че импийчмънтът на президента Георге Иванов е квалифициран, само че се чака „ подобаващият миг " той да бъде импортиран в Народното събрание.

„ Продължава детската политика на Иванов и скърбя за това, само че би трябвало да убедя жителите, че няма да се допусне един грабител, който няма легитимност, изключително при албанците, да саботира работата на Народното събрание, когато целият либерален свят приветства Договора ", сподели Груби.

Според него Иванов оглавява дребна група, която е срещу евроатлантическата интеграция на страната. Депутатът уточни също, че са в ход съвещания с юридически и конституционни специалисти, с цел да се избегне блокадата на Иванов, в случай че и след повторното гласоподаване, не постави подписа си под указа за одобрение на Договора с Гърция.

„ Ако президентът Георге Иванов реши да не подпише и повторно закона за одобрение на Договора за разногласието с името, той умишлено нарушава конституцията и ще наруши правната и политическата система в страната. Освен това, съществено се намесва в пълномощията на Народното събрание, за което няма право “, съобщи заместник-председателят на Събранието на Македония Фросина Ташевска-Ременски.

Иванов е задължен да подпише указа след повторното гласоподаване на Закона в сходство с член 75 от конституцията, съобщи Епицентър. „ Поради това, против него могат да бъдат взети правни ограничения в Народното събрание, както и да бъде импортиран избор на съмнение, само че и Конституционния съд и други способени институции имат право и са задължени да заведат дело “, сподели Ременски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР