Арсенал спечели сблъсъка на върха във Висшата лига срещу Манчестър

...
Арсенал спечели сблъсъка на върха във Висшата лига срещу Манчестър
Коментари Харесай

Арсенал надви Юнайтед със зрелищно 3:2

Арсенал завоюва конфликта на върха във Висшата лига против Манчестър Юнайтед. Артилеристите победиха в същински театър с 3:2 след гол в последната минута. Така отборът на Микел Артета си върна задатъка от пет точки пред – 50 против 45. Артилеристите са и с мач по-малко. Юнайтед остава четвърти с 39 точки, колкото има и Нюкасъл.

Двубоят в Северен Лондон мина на доста висока скорост и с непрекъснати офанзиви. Червените дяволи откриха в 17-ата минута посредством Маркъс Рашфорд. Нападателят е във превъзходна форма и има девет гола след края на Мондиал 2022. Еди Нкетиа изравни единствено седем минути по-късно след пас на Джака.

В 53-ата минута Буйако Сака вкара за 2:1 след пас на резервата Томиясу. Сака стана едвам третият футболист в историята на Арсенал, вкарал гол на Юнайтед в три следващи мача. Преди него това бяха правили единствено Фреди Люнгберг и Тиери Анри. Отговорът на гостите от Манчестър обаче не закъсня и в 59-ата минута Лисандо Мартинес изравни. Това беше неговият дебютен гол за клуба.

Въпреките офанзивите и ситуациите дуелът вървеше към тъждество. В последната минута обаче Йодегор изведе Нкетиа и той направи 3:2. ВАР прегледа попадението за засада, само че такава нямаше.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР