Арсенал се намираше в лек възход на формата в Премиършип,

...
Арсенал се намираше в лек възход на формата в Премиършип,
Коментари Харесай

Арсенал продължи мъките си като гост и в Нюкасъл

Арсенал се намираше в лек напредък на формата в Премиършип, донесъл три следващи победи, само че Нюкасъл постави завършек на положителните дни за другояче мъчещите се в шампионата „ топчии” след поврат и победа с 2:1 в мач от 34-ия кръг.

На „ Сейнт Джеймсис Парк” домакините изиграха отличен мач, в който справедливо на собствен ред доближиха до четвъртия си следващ триумф и на процедура сигурно си осигуриха опазване на елитния статус.

Арсенал пък за първи път в историята на Висшата лига записа пета поредна загуба като посетител и към момента няма извоювана точка надалеч от вкъщи през 2018-а.

Резултатът в дуела бе открит в 14-ата минута при първия действителен късмет за гол. До попадението докара прелестна композиция сред Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет. Габонецът центрира доста меко отдясно към сътрудника си, който с шпагат съумя да засече топката във въздуха и да я насочи във вратата за 1:0.

3 минути по-късно „ свраките” имаха напълно резонни искания за дузпа. Изстрел на Обамеянг отлетя в навън, само че телевизионните повторения демонстрираха, че при изстрела има рикошет в ръката на Джамал Ласелс. Съдията Антъни Тейлър обаче не видя това и отсъждането бе за навън.

Нюкасъл изравни в 29-ата минута след чудесна отборна композиция на "свраките ", приключило с гол на Айозе Перес. Джонджо Шелви даде страховит пас в дълбочина, Дуайт Гейл съумя да поеме топката зад отбраната и да подаде на фланга. Там Деандре Йедлин насочи прекрасен пас по земя към Перес, който засече майсторски, пращайки топката в близкия ъгъл. В края на полувремето Калъм Чеймбърс стреля рисково, само че настрана от страничната греда.

Нюкасъл стигна до цялостния поврат в 68-ата минута след нова сериозна неточност в защитата на "топчиите ", която бе осъдена от Мат Ричи. Грешката бе на Шкодран Мустафи, след него и Начо Монреал не се оправи изключително добре. След незабавен пас с глава, Айози Перес единствено леко докосна топката към Ричи, който от добра позиция не се тормози и осъществя за 2:1.

Малко по-късно Кенеди бе близо и до трети гол, само че изстрелът му отблизо разстояние срещна напречната греда. Перес също имаше добра опция, до момента в който гостите действаха нерешително и по този начин и не стигнаха до късмет за равнене.

В класирането Арсенал е шести с 54 точки, единствено на 2 точки пред седмия Бърнли. Нюкасъл е на 10-а позиция с 41.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР