Арсенал се изкачи на второ място в английското първенство по

...
Арсенал се изкачи на второ място в английското първенство по
Коментари Харесай

Арсенал се наложи над Бърнли, Манчестър Юнайтед с минимален успех над Лутън

Арсенал се изкачи на второ място в британското състезание по футбол, откакто победи с 3:1 като хазаин предпоследния в класирането Бърнли.

Арсенал е с 27 точки, колкото има и Манчестър Сити. Шампионите играят на следващия ден против Челси.

Леандро Тросар откри резултата за домакините на " Емирейтс " в добавеното време на първата част, когато получи топката на далечна греда от Букайо Сака и я вкара във вратата на гостите, удряйки се в следствие в страничния дирек. Това обаче не му попречи да асистира на Уилям Салиба в 57-та минута, когато Арсенал поведе още веднъж след изравнителен гол на Джош Браунхил три минути по-рано.

Олександър Зинченко оформи крайното 3:1 в 74-ата минута, а Арсенал доигра последните десетина с човек по-малко поради червен картон на Фабио Виейра.

Виктор Линдельоф пък вкара единствения гол за победа на Манчестър Юнайтед с 1:0 против Лутън. Защитникът получи топката в наказателното поле след безредие и преодоля стража на гостите със мощен удар.

Така Юнайтед се изкачи на шесто място с 21 точки и шест зад водачите Арсенал и Манчестър Сити. Лутън остава първи над чертата с шест точки.

Евертън пък завоюва с 3:2 против Кристъл Палас, който изравняваше на два пъти против " карамелите ". Те обаче стигнаха до попадение на Идриса Гай четири минути преди края на постоянното време и се придвижиха на 14-о място с точка зад 12-ия Кристъл Палас.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР