Армията на Китай трябва да е готова за бой. Това

...
Армията на Китай трябва да е готова за бой. Това
Коментари Харесай

Си Дзинпин иска армията на Китай да е готова за бой

Армията на Китай би трябвало да е " подготвена за пердах ". Това съобщи президентът Си Дзинпин по време на инспекция на военни елементи, настоящи в парещ регион покрай Тайван, оповестява " Франс прес ".

Посещението на Си идва в миг на бурна дипломация със Съединените щати - главният покровител на сигурността на Тайван - с която сега е в Пекин за диалози, ориентирани към стабилизиране на икономическите връзки.

Китай смята самоуправляващия се Тайван за част от личната си територия и се зарече да сложи острова под собствен надзор - със мощ, в случай че е належащо.

По време на ревизия на командването на Източния спектакъл на Народната освободителна войска Си съобщи на военните представители, че би трябвало " да се осмеляват да се бият, да бъдат положителни в сраженията и уверено да пазят националния суверенитет и сигурност ".
 Китай подготвен да смаже независимостта на Тайван
Китай подготвен да смаже независимостта на Тайван

Пекин ще се опълчи на опити за външна интервенция

" В момента светът е навлязъл в нова епоха на разтърсвания и промени, а обстановката със сигурността в страната ни е по-нестабилна и несигурна ", означи китайският водач.

" Необходимо е да се задълбочи военното и бойното обмисляне, да се сложи акцент върху военното образование за действителна борба и да се форсира подобряването на потенциала ни за победа ", настоя той.

Си добави, че военните би трябвало да покачат потенциала за подготовка за война и водене на сражения.

През последните години напрежението сред Китай и Съединените щати по отношение на статута на Тайван се изостри , като Пекин организира огромни военни учения в отговор на визитата на острова на тогавашния ръководител на предходната година.
 Китай гледа към оръжията на Съединени американски щати за Тайван и се стяга за война
Китай гледа към оръжията на Съединени американски щати за Тайван и се стяга за война

Тайванският въпрос - алена линия в връзките сред Пекин и Вашингтон

През април китайските сили организираха тридневни учения, откакто наследникът на Пелоси - Кевин Маккарти, се срещна с тайванския водач Цай Инуън в Калифорния.

Посещението на Йелън идва, откакто предишния месец различен почитан американски чиновник - Антъни Блинкън, изрази угриженост по отношение на " провокативните " дейности на Китай по отношение на Тайван по време на посещаване в Пекин - на американски държавен секретар от близо пет години.

Китай обаче отхвърли тези забележки, а външният министър Ван И съобщи, че " няма място за компромис " по въпроса.
 Китай стяга армията си за същинска война
Китай стяга армията си за същинска война

Разпореждане на Си Дзинпин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР