Арменските професионални футболни клубове от първите два ешалона получиха разрешение

...
Арменските професионални футболни клубове от първите два ешалона получиха разрешение
Коментари Харесай

От четвъртък арменските клубове ще може да тренират

Арменските професионални футболни клубове от първите два ешалона получиха позволение да стартират тренировки след 23 април, оповестиха от Футболната федерация на страната (ФФА). От ФФА са обезпечили проби за ковид, които ще бъдат раздадени на тимовете за инспекция на играчите и личния състав си в идващите дни.

Преди подновяването на взаимните занимания всеки клуб ще би трябвало да потвърди, че няма инфектирани с Ковид-19 футболисти, треньорски и медицински чиновници. Друго условие е, че на всяка подготовка ще могат да участват по едно и също време най-много по 20 души, включително треньори и лица от спортно-техническите и от медицинските щабове.

В началото на предходната седмица държавното управление на Армения удължи до 14 май периода на изключителното състояние, въведено в страната като мярка против разпространяването на ковид. През идната седмица от ФФА ще обсъдят опциите за възобновяване на шампионата и на шампионата за националната купа.

Вариантите са рестартирането на сезона да бъде в интервала сред втората половина на май и началото на юни, само че това значително ще зависи от развиването на епидемията от ковид в страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР