Арменската църква в морския град Сурп-Хач чества храмовия си празник

...
Арменската църква в морския град Сурп-Хач чества храмовия си празник
Коментари Харесай

Инж. Петър Кънев поздрави арменците в Бургас за празника им

Арменската черква в морския град ”Сурп-Хач ” празнува храмовия си празник

Арменската апостолическа православна черква „ Сурп-Хач “ в Бургас през днешния ден празнува храмовия си празник . В 12 ч. стартира тържествена света литургия, като на събитието участваха лидерът на кандидат-депутатската листа на „ Българска социалистическа партия за България “ инж. Петър Кънев, досегашният регионален шеф Стойко Танков, който е и районен водач на Българска социалистическа партия, както и общинският ръководител на партията Живко Господинов.

„ Аз имах щастието преди десетина години да бъда в Армения с делегация на тогавашния ни външен министър Ивайло Калфин. Там бяхме посетители на техния президент. Имахме среща и с техния католикос (глава на църквата – б.р.). Още тогава бях мощно впечатлен от манастирския им комплекс. Знаете, че Арменската православна черква е една от най-ранните – това е лоното на християнството. Още не престават разногласията дали църквата в Грузия или Армения е била първа, само че религията там е извънредно мощна “, разяснява пред „ Флагман “ Петър Кънев.

Той насочи специфичен привет към всички бургазлии и арменци в града.

„ Посрещнали сме почтено арменските бежанци след турския геноцид и това постоянно ще се помни “, добави лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “.

Църковното настоятелство от своя страна изрази признателност към формалните посетители и съобщи, че арменците в Бургас са 100 % българи и 100 % арменци.
 Стойко Танков, Петър Кънев, Живко Господинов и Саркис Караджиян (от ляво надясно)
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР