Урните в ромските квартали, които бяха основните резервоари за купен

...
Урните в ромските квартали, които бяха основните резервоари за купен
Коментари Харесай

Изборите скучни, бизнесът ги приемал като инвестиция

Урните в ромските квартали, които бяха главните резервоари за платен избор, вче са празни, разяснява Тихомир Безлов

Толкова пъти тренирахме избори, че те към този момент са скучни. Това си проличава от ниската изборна интензивност, разяснява в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

„ Започваме да мислим вота за неправилен. Това е проблем за демократичното общество, каквото желаеме да сме “, добави той.

„ Още през 2018 година се очерта този проблем за това, което го имахме през вота през 2003-2005 година, когато купеният избор бе много значим и в случай че го нямате, рискувате да загубите избрани секции или цели области. Това към този момент го няма. (Б.а. Урните в) ромските квартали, които бяха главните резервоари за платен избор, към този момент са празни “, съобщи Безлов. 

Дори „ Продължаваме промяната “ да са първи на тези избори, това няма да промени обстановката, добави той.

Парламентът е мощно фрагментиран и даже първата политическа мощ има едвам всеки четвърти от депутатите, сподели пък изпълнителният шеф на „ Прозрачност без граници “ Калин Славов.

„ Този спомен с партийни деятели, които носят чували с бюлетини, популярност Богу не бе възроден. Предаването на протоколите в РИК мина умерено и цивилизовано “, добави той.

„ Имаше ръководители на СЕК, които не знаеха, че са ги назначили за такива. Разбираха това от позвъняване в самия избирателен ден. Членове на комисии пък не знаеха, че ще се гласоподава с машини. Имаше устройства, които не бяха включени, защото не са ги присъединили в тока “, посочи Славов. 

„ Бизнесът гледа на изборите като на инвестиция. Обикновено влагаш средства за нещо, което ще ти върне парите. В момента обаче обстановката е такава, че в случай че желаете да съставите държавно управление и знаете, че не можете, защо да харчите капиталите си? Знаеше се, че ще е такова ситуацията още преди няколко месеца. Ясно е, че в случай че се стигне до нови предварителни избори, нищо няма да се промени “, съобщи Тихомир Безлов. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР