Армения и Азербайджан са постигнали примирие с посредничеството на Русия,

...
Армения и Азербайджан са постигнали примирие с посредничеството на Русия,
Коментари Харесай

Русия договори примирие между Армения и Азербайджан след ден с боеве

Армения и Азербайджан са постигнали помирение с посредничеството на Русия, което поставя завършек на въоръжените конфликти по общата им граница, избухнали през вчерашния ден, при които има убити и ранени от двете страни, съобщи Агенция Франс Прес.

Арменското министерство на защитата заяви нощес, че новото помирение е влезнало в действие в 18.30 ч. локално време и обстановката по източната граница на страната релативно се е нормализирала, което бе доказано и от Баку.

По-рано денем съветският президент Владимир Путин беседва по телефона с арменския министър председател Никол Пашинян, а съветският министър на защитата Сергей Шойгу с сътрудниците си от Азербайджан и Армения, показва организация Интерфакс.

Военните в Ереван споделиха през днешния ден, че при стълкновенията е бил погубен един неин боец, а 13 са били пленени, както и че няма връзка с 24 военнослужещи и ориста им е незнайна. Както и че е загубен контролът върху две бойни позиции. В известие в Туитър арменското министерство на защитата твърди още, че загубите на Азербайджан били до 70 убити и ранени и десетина военни машини.

„ Седем военнослужещи са убити, а други 10 ранени при конфликтите във вторник, предизвикани от Армения “, заяви от своя страна министерството на защитата на Азербайджан. И също уточни, че обстановката на границата се е нормализирала.

Напрежението сред двете страни сътвори опасения от възобновяване на спора година след края на 6-седмичната им война за противоречивия Нагорни Карабах. В нея починаха 6500 души.

Боевете бяха спрени след помирение, също реализирано с посредничеството на Русия, вследствие на което Армения отстъпи елементи от Нагорни Карабах, които контролираше в продължение на десетилетия.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР