ARK Invest, известната компания за управление на инвестиции, ръководена от

...
ARK Invest, известната компания за управление на инвестиции, ръководена от
Коментари Харесай

ARK Invest продължава да купува акции на Coinbase

ARK Invest, известната компания за ръководство на вложения, ръководена от Кати Ууд, е нараснала експозицията си в Coinbase с над 700,000 акции до момента през 2023 година

Фондът направи този ход макар опасенията по отношение на банкрута на Silvergate bank, главен сътрудник на Coinbase. На 7 март ARK закупи още 47,568 акции на Coinbase, с което общият брой на акциите, притежавани от борсово търгувания фонд (ETF) на компанията ARKK, доближи към 6 милиона. Това е третият път, в който ARK купува акции на Coinbase единствено за една седмица.

Този ход е в сходство с безстрашния метод на ARK към крипто пространството като Ууд е известна с това, че се опълчва на трендовете и усилва експозицията си към активи като Coinbase даже по време на мечи пазар. Фондът продължи да купува акции на Coinbase, даже когато цената им спадна от локалните върхове от $87.50 до настоящите равнища от $61.69, което съставлява спад от съвсем 30% за малко повече от месец, съгласно данни от TradingView.

В неотдавнашното издание на своя седмичен бюлетин ARK загатна за основанията си за покупките, изразявайки неспокойствие от известието на Coinbase за нейната мрежа от втори пласт на Етериум, Base.

, написа компанията.

Ценовата база на ARK за акциите на Coinbase сега е $254 на акция, което е доста повече от настоящата им стойност. Фирмата обаче гледа дълготрайно на инвестицията си в борсата като се базира на евентуалните финансови изгоди от това, че портфейлът на компанията служи като надеждна рампа и точка за достъп до приложенията в мрежата при нейното мащабиране.

ARK има и 5.53 милиона акции на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) – най-големият институционален капиталов инструмент в региона на Биткойн.

GBTC се бори да започва като ETF в Съединени американски щати, като сега съдът взема решение дали Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища има право да продължи да отхвърля стартирането на това, което би било първият спот ETF за Биткойн на пазара. Акциите на GBTC остават с отстъпка от спот цената на криптовалутата като дяловете ѝ се търгуват на хипотетична цена, която е с близо 50% по-ниска от BTC/USD, по данни на ресурса за мониторинг Coinglass .




Въпреки тези провокации, ARK продължава да държи забележителна позиция в GBTC като за последно е нараснала експозицията си към актива през ноември 2022 година, незабавно откакто се случи сривът на FTX. През януари 2023 година компанията понижи притежанията си с 500,000 акции.

В резюме, ARK Invest възприема дълготраен взор върху вложенията си в крипто пространството като продължава да държи и усилва експозицията си към активи като Coinbase и Grayscale Bitcoin Trust, макар краткосрочните съмнения в цените и регулаторните провокации.

Безстрашният метод на компанията към вложенията в крипто пространството подхожда на репутацията на Кати Ууд като вложител визионер, който не се опасява да поема опасности в гонене на дълготрайни облаги.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР