Аржентинският футбол се рестартира след принудителна пауза от над осем

...
Аржентинският футбол се рестартира след принудителна пауза от над осем
Коментари Харесай

Футболът в Аржентина се завърна с исторически гол с ръка срещу Бока Хуниорс

Аржентинският футбол се рестартира след насилствена пауза от над осем месеца поради пандемията COVID-19. Шампионът започва с победа присъединяване си в новия шампионат Купата на професионалната лига на Аржентина. " Генуезците " надделяха с 2:1 в първия мач от най-трудната група - " Зона 4 ", където са още тимовете на Нюел Олд Бойс и де Кордоба.
Que lindo arrancar ganando Vamos BOCA
— Carlitos Tevez (@__CarlitosTevez)
Капитанът, с гол в против Химнастия ла Плата (), откри головата сметка на " синьо-жълтите ". 36-годишният капитан бе прецизен в 19-ата минута, вкарвайки своя 88-и гол за Бока.
Само шест минути по-късно обаче легендата на " виненочервените " Хосе Санд изравни със абсурден гол с ръка, който обаче влезе в историята на аржентинския футбол. Капитанът на домакините се разписа от два метра с ръка. Реферът не видя и попадението бе зачетено поради неналичието на ВАР.

Така Санд стана най-възрастният състезател вкарвал гол в аржентинския професионален футбол - 40 години, три месеца и 14 дни. Преди няколко дни легендата на " граната " означи два гола във врата на бразилския (3:2) в шампионата за Копа Судамерикана, като след мача с усмивка съобщи: " Срещу Бока желая да играя, в случай че не ме пусне, ще го убия ", визирайки треньора Луис Субалдия, която показа, че мисли да го резервира за реванша с бразилците тази седмица.
¡Grande, José! ¡VAMOS, GRANA!
— Club Lanús (en ) (@clublanus)

Санд, който имаше 46 гола против петте огромни гранда в Аржентина (13-, 11-Расинг, 10-, 6 - Ривър Плейт и 6 - Бока Хуниорс, както и един гол в една контрола на Суперкласико), нямаше по какъв начин да не стартира мача, а след 25 минути на терена влезе и в историята.

Това обаче не се оказа задоволително за финалиста на Копа Либертадорес от 2017 година да вземе нещо, защото след почивката Рамон Абила донесе успеха на " генуезците " с гол в 56-ата минута.
Така Бока взе първи точки, като гостува на Нюел Олд Бойс и приема Талерес, който започва с победа 4:1 в Розарио против някогашния отбор на Велко Йотов, през идващите два уикенда.
¡Gritalo, Wancho!
— Boca Jrs. Oficial (desde ) (@BocaJrsOficial)

Турнирът Купата на професионалната лига е със следния формат. Всичките 24 тима от елита на Аржентина са разпределени в шест групи по четири отбора, които играят всеки против всеки на разменено посещение. Първите два отбора от всяка група не престават напред, като се оформят нови две групи по шест отбора. Там тимовете още веднъж играят един против друго, само че единствено по един път. Победителите на двете групи ще играят край за купата на безпристрастен терен. Победителят се класира непосредствено за групите на Копа Либертадорес 2021 година.
¡No te pierdas todos los detalles que dejó la victoria de ante Lanús! ¡Las mejores imagenes, desde adentro!
— Boca Jrs. Oficial (desde ) (@BocaJrsOficial)

Класиралите се на трето и четвърто място в първите шест групи също се разпределят в две групи по шест отбора, като там играят по веднъж. Победителите в тези две групи играят край, а спечелилият играе със изгубилия огромния край на безпристрастен стадион. Победителят в този мач си подсигурява място в групите на Копа Судамерикана 2022 година.

Мачовете ще се играят всеки уикенд до 17 януари, когато е финалът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР