Аржентинският астрофотограф Едуардо Шаберже засне изключителни кадри на няколко петна

...
Аржентинският астрофотограф Едуардо Шаберже засне изключителни кадри на няколко петна
Коментари Харесай

УНИКАЛНО: Фотограф засне петна колкото Земята по повърхността на Слънцето

Аржентинският астрофотограф Едуардо Шаберже снима изключителни фрагменти на няколко петна върху слънчевата повърхнина.

Тези фрагменти са композитни – съдържат десетки фотографии, които са насложени една върху друга, с цел да се откроят изключителните елементи.

Снимките са направени със специфични филтри, с цел да можем да забележим по-ясно слънчевите петна. Всяко от тях е с размер съвсем колкото нашата планета.

Интересното при слънчевите петна е, че температурата им е доста по-ниска от близките области. Смята се, че измежду аргументите за образуването на слънчеви петна са обилни разстройства в магнитосферата на Слънцето. То последователно навлиза в интервал на нараснала интензивност.

Затова астрономите чакат появяването на повече петна, както и на слънчеви изригвания. Засега земната магнитосфера е относително спокойна и до края на идната седмица няма изгледи за геомагнитни стихии.

От Луната пък китайският луноход „ Юту 2 “ изпрати преди Коледа мистериозен кадър. Върху него се вижда чудноват обект с формата на куб. Доста хора се зачудиха дали това не е доказателство, че на Луната има някой, за който не знаем.

Китайските учени взеха решение да разкрият загадката, като приближиха лунохода до странния обект и се оказа, че той е елементарна канара. Заради относително ниската разграничителна дарба на камерата на лунохода скалата е изглеждала с вярна геометрична форма.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР