Аржентинските депутати решиха да замразят своите заплати и надбавки за

...
Аржентинските депутати решиха да замразят своите заплати и надбавки за
Коментари Харесай

Депутатите в Аржентина замразиха заплатите и надбавките си

Аржентинските депутати взеха решение да замразят своите заплати и надбавки за половин година поради комплицираното финансово-икономическо състояние в страната, заяви ръководителят на Камарата на депутатите Серхио Маса, съобщи БГНЕС.
„ Извънредното състояние изисква дейности във всички браншове. Затова взехме решение да замразим за 180 дни заплатите и надбавките на законодателите и политиците в Камарата на депутатите и на сенаторите на Аржентина”, написа той в Twitter.
Страната претърпява сериозна икономическа рецесия. Властите създадоха закон, който ще разреши да се откри обществена правдивост в страната, т.е. да се реализира задачата, сложена от новоизбрания президент Алберто Фернандес. По-специално ще бъде въведен 30-процентен налог върху редица интервенции с задгранична валута.
Сред другите ограничения са преразглеждане на пенсионната система след половин година, а за декември и януари пенсионерите би трябвало да получат добавки към пенсиите си. С половин година се удължава замразяването на цените на съществени артикули, по-късно също могат да бъдат преразгледани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР