Аржентинската разузнавателна служба AFI вчера предаде на съдебните власти 500

...
Аржентинската разузнавателна служба AFI вчера предаде на съдебните власти 500
Коментари Харесай

Бившата власт в Аржентина следяла журналисти?

Аржентинската разследваща работа AFI през вчерашния ден съобщи на правосъдните управляващи 500 досиета, в които се твърди, че има доказателства, че държавното управление на някогашния президент Маурисио Макри е шпионирало към 400 публицисти и близо 100 други лица, заяви формалната осведомителна организация Телам.

Сигналът е подаден от Кристина Каамано, която държавното управление на сегашния президент Алберто Фернандес натовари да направи одит на разследващата организация.

Подозира се, че в интервала 2015-19 година държавното управление на Макри е употребило организацията, с цел да шпионира публицисти - в това число задгранични, по отношение на акредитиране за срещите на високо ниво на Г-20 и Световната комерсиална организация, извършени в Буенос Айрес през последните години.

Правителството на Макри е подозирано също, че е шпионирало и политици, водачи на гражданското общество, научни служащи и бизнесмени.

Властите търсели информация за тяхната политическа ориентировка и отношение към обществени въпроси като абортите.

През 2019 година консерваторът Макри загуби изборите от левия Фернандес. Причината за провалянето на Макри бе икономическата рецесия.

Кристалина Георгиева похвали диалозите сред МВФ и Аржентина
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР