Аржентинската мегазвезда Лионел Меси даде пространно интервю за Big Time

...
Аржентинската мегазвезда Лионел Меси даде пространно интервю за Big Time
Коментари Харесай

Лео Меси: За детството, критиците и кога слага край на футбола

Аржентинската мегазвезда Лионел Меси даде просторно изявление за Big Time podcast. В него международният първенец приказва за престоя си в " Барселона ", мондиала в Катар и разкрива до по кое време ще играе футбол.

" Имах доста щастливо детство, беше сложна смяната да се преместя от Аржентина в Европа. Всичко беше ново за мен, бях малко момче и трябваше да стартира от нулата: ново учебно заведение, нови другари. Но истината е, че " Барселона " постоянно се отнасяше с мен грандиозно. Можех да върша всичко, което одобрявам и това беше впечатляващо ", прибавя Меси.

Коментирайки високите стандарти, които си е поставял, и по какъв начин се е изграждал малко по малко, Меси споделя: " От ранна възраст постоянно съм бил самокритичен, и в действителност към момента съм. Това е ключът – не би трябвало да си удовлетворен от себе си и то освен на думи. Всеки е свободен да ме подлага на критика и, когато става дума за футбола, това не ме тормози. Аз самичък на себе си първият критик. Нямам потребност някой да ми споделя по кое време върша нещата вярно и по кое време бъркам. Аз първи чувствам, когато нещо не ми се получава ", прибавя аржентинският талант.

Малко преди края на календарната 2022 година той на процедура запълни витрината си с титли, спечелвайки това, което му липсваше - Световната купа в Катар, напомня " 24 часа ".

" Необяснима наслада е да спечелиш Световната купа. Поемайки тежък удар още в първия мач, това беше прелестен месец, в който си прекарахме ужасно. Най-добрият миг беше, когато осъзнахме, че към този момент сме първенци. Чувството, че всичко свърши, че към този момент сме го постигнали, че е време да вдигнем Световната купа – не мога да ви го опиша! Ако нещата не се бяха случили, сигурно щях да напусна националния тим ", споделя още Лео Меси.

След това той е помолен да отговори и на въпрос за оня миг, който е неминуем в кариерата на всеки футболист – отказването от играта, излизането от терена.

" Знам, че сега, в който усещам, че към този момент не съм в положение да играя, че към този момент не се развличам или не оказвам помощ на съотборниците си, ще се откажа. Аз съм доста самокритичен, знам по кое време съм добър, по кое време неприятен, по кое време играя добре и по кое време зле ", безапелационен е аржентинската икона.

" Когато усетя, че би трябвало да направя тази стъпка, ще я направя, повярвайте ми. И без да мисля на какъв брой съм години. Но в случай че се чувствам добре, в случай че ми се получават нещата, няма да се откажа. Защото да играя футбол е нещото, което мога най-добре и което одобрявам ".

Последва въпрос дали има проекти по какъв начин ще се развие животът му, когато окачи обувките на пирона и повече няма да играе. Осемктратният притежател на Златната топка към момента не знае накъде ще поеме.

" Все още не съм мислил какво ще върша, когато се пенсионирам, сега се любувам на всеки ден, на момента, без да мисля за бъдещето. Все още нямам никаква изясненост, постаравам се да изпитвам наслаждение да върша това,  което ми харесва. Когато му пристигна времето, сигурно ще намеря своя път към новата си роля.

А дали е време за равносметка? Меси признава: " На спортно равнище имах шанса да реализира всичките си фантазии и истината е, че не мога да желая повече. Благодаря на Бог, че ми даде толкоз доста на професионално и човешко равнище, като фамилията ми и приятелите. Опитвам се да се любувам на всичко, което Бог ми е дал до момента, което е доста, в действителност доста ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР