Арина Сабаленка спечели титлата от Откритото първенство на Австралия по

...
Арина Сабаленка спечели титлата от Откритото първенство на Австралия по
Коментари Харесай

Арина Сабаленка записа първи триумф в Големия шлем

Арина Сабаленка завоюва купата от Откритото състезание на Австралия по тенис. Представителката на Беларус записа първи успех в шампионат от Големия шлем, побеждавайки в доста хубав, под напрежение и равносилен край Елена Рибакина (Казахстан) - 4:6, 6:3, 6:4. 
 Арина Сабаленка и Елена Рибакина се прегърнаха след трагичния край. Снимка АП/БТА

Двубоят на „ Род Лейвър сцена “ продължи два часа и 29 минути и предложи ужасно представление за публиката, по този начин се трансформира в един от най-качествените финали при дамите в последните години. 
 Елена Рибакина. Снимка АП/БТА

Тенисистите от Русия и Беларус можеха да вземат участие в Мелбърн (също както в Париж и Ню Йорк през м.г., само на " Уимбълдън "  им бе забранено), като играха единствено от свое име - без изтъкване на страна и байрак. Сабаленка е родена в Минск преди 24 година

Тя показва отлична форма от началото на годината - не е победена към този момент в 11 мача. Пласира 17 аса и 51 печеливши удара в борбата за купата.
 Снимка АП/БТА

Шампионката от " Уимбълдън " Елена Рибакина е рускиня, която се състезава за Казахстан от 2018 година

Тя завоюва първия сет с 6:4, откакто реализира пробив в третия гейм и поведе с 2:1. Арина Сабаленка го върна и изравни за 4:4, само че незабавно позволи нов след двойна неточност и след това се елементарни със сета.
 Ръсел Кроу и брачната половинка му и тази година гледаха онлайн. Снимка АП/БТА

Петата сложена при дамите стартира още по-напористо във втория и този път първа стигна до брейк - 3:1, затвърди и не след дълго изравни сетовете след 6:3.

Третият бе решен с един пробив, който Сабаленка направи за преднина от 4:3. Тя бе малко по-добрата тенисистка, като по-лесно затваряше своите сервис геймове, за разлика от Рибакина. Последната се пропука в съдбоносен миг, а в самия край - при 4:5, не се съобщи елементарно, спасявайки три мачбола на началния удар на своята съперничка.
 Арина Сабаленка. Снимка АП/БТА

При четвъртия обаче Сабаленка стигна до подобаващ триумф. След победната точка тя падна на корта и поплака, преди да се изправи и да одобри овациите. Двете се прегърнаха, а по-късно на награждаването размениха похвали и пожелания да имат и други финали една против друга.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР