Арина Сабаленка отсъства близо два месеца от кортовете, след като

...
Арина Сабаленка отсъства близо два месеца от кортовете, след като
Коментари Харесай

Най-лошото е зад гърба ѝ: Сабаленка се класира за едва четвъртия си полуфинал през 2022-ра

Арина Сабаленка отсъства близо два месеца от кортовете, откакто не бе позволена до присъединяване на Уимбълдън заради извънспортни аргументи, а при завръщането си за американското турне не впечатли и отпадна рано в Сан Хосе и Торонто. Белорускинята, която се бори с голям брой разочароващо резултати през тази година, изживява страхотна седмица на кортовете за WTA-1000 конкуренцията в Синсинати и доближи четвъртфиналите, където направи,,скромните " 12 двойни неточности, преди да надвие ветеранката Шуай Жанг за близо два часа игра - 6:4 7:6(1). Световната номер 7 с триумфа си се класира за полуфиналната фаза и в спор за място на финала чака една всред Джесика Пегула и Каролин Гарсия.

Още от началните минути на дуела се загатна, че за сервиращите предстоят голям брой тежки мигове и брейкболите летяха в двете направления на мрежата. Китайката обаче първа се възползва от нова поредност двойни неточности на съперничката си и взе превес за 4:3, само че Сабаленка без време отговори повече от впечатляващо, като завоюва три следващи гейма, два от които на ретур, с цел да отмъкне този по този начин завладяващ първи сет в мача.

Във втората част 33-годишната Жанг излезе по-съобразителна на старта и след скоростна замяна на брейкове поведе с 3:1. Това обаче се оказа предизвестие какво да чакаме, откакто в идващите моменти от срещата станахме очевидци на пет поредни пробива, преди международната номер 7 да резервира сервиса си, предизвиквайки изиграването на уверено 13-то подаване в сета. В тайбрека Сабаленка стартира с двойна неточност, само че след това на пиадестала излезе играта ѝ изпълнена със забележително количество уинъри върху твърдата настилка и тя ознаменува мощното си показване в Охайо с полуфинал.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР