Археолози откриха в южната част на израелската пустиня богаташко имение

...
Археолози откриха в южната част на израелската пустиня богаташко имение
Коментари Харесай

Археолози с невероятно откритие на 1200 години в Израел


Археолози откриха в южната част на израелската пустиня богаташко имение на 1200 години, което дава неповторима визия за живота на заможните поданици на района Негев, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Откритието в бедуинския град Рахат датира от ранния ислямски интервал през VIII или IX в. Луксозният дом е издигнат към двор и има четири крила с няколко стаи за жителите. В една от частите има мраморен кулоар с каменни подове и комплицирана стенна декорация. Археолозите са разкрили и части от украсени стъклени съдове за сервиране. Под двора археолозите са намерили подземни сводове от камък. Според тях там е имало вместилище, осигуряващо по-ниски температури, далечe от палещото слънце на пустинята. Сводовете наподобяват деликатно построени и задоволително здрави, с цел да могат хората да се движат сред тях подземен. Отвор от сводестите пространства води и до цистерна, в която жителите са имали достъп до хладка питейна вода.

Експертите настояват, че притежателите на имението евентуално са живели богато и са имали задоволително средства за изхранване.  " Луксозното имение и неповторимите впечатляващи подземни сводове са доказателство за средствата на притежателите ", се споделя в изказване на ръководителите на разкопките. Високият им статус и благосъстояние са им разрешили да построят първокласно имение, което е служило за жилище и за развлечения ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР