Археологическите разкопки на Римския форум - север спират тази седмица,

...
Археологическите разкопки на Римския форум - север спират тази седмица,
Коментари Харесай

Замразяват разкопките на Римския форум

Археологическите разкопки на Римския конгрес - север стопират тази седмица, тъй като няма пари. За изследването на терена при започване на Главната, където бяха отстранени павилионите, бяха планувани 45 000 лв.. С тези средства ръководителят на разкопките Мая Мартинова щеше да разкрие пространството към северния вход към античните здания на Филипопол, строени през втори век.

Археолозите чакаха, че на последната сесия общинските съветници ще гласоподават парите, само че опозицията не поддържа предлагането на администрация. На обекта към този момент се работи единствено с непринуден труд на студенти от ПУ „ П. Хилендарски ”. Те са шестима, само че това е незадоволително, с цел да бъде приключено изследването. „ Надяваме се на сесията на 17 септември съветниците да провиснал средства, с цел да назначим повече хора и да приключим разкопките през октомври ”, разяснява Мая Мартинова.

За реставрацията на северната част на Римския конгрес занапред би трябвало да се изготви план, само че откакто археолозите завършат изследването. Идеята е от пл. " Централен " и Главната хората да слизат по стълби на Форума, който се намира на равнището на ул. " Гладстон ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР