Археологът проф. Николай Овчаров коментира в “Пресечна точка по Нова

...
Археологът проф. Николай Овчаров коментира в “Пресечна точка по Нова
Коментари Харесай

Водеща на Нова с неочакван въпрос: Защо просто не сменим ключалката на Руската църква?

Археологът проф. Николай Овчаров разяснява в “Пресечна точка ” по Нова телевизия въпросът с Руската черква в София, като изясни каква е интернационалната процедура в такива случаи. Той сподели, че българският манастир “Св. Георги ” в Атон, както и българската черква “Св. Стефан ” в Истанбул, наричана още Желязната черква, в действителност са благосъстоятелност надлежно на Гърция и Турция. Според него казусът с съветската черква в София е същия, въпреки и да има позволено комплициране с нотариалния акт през 90-те.



Овчаров сподели, че въпросът ще се реши елементарно, в случай че съветския дипломат Митрофанова не прави следващата си провокация. На фона на думите му, водещата на предаването Анна-Мария Конова зададе въпрос, който изненада и гостите, а евентуално и феновете.

“Като е явен въпросът, за какво просто не сменим ключалката? ”, попита тя.

Проф. Овчаров изясни, че това е въпрос, който не може да са взема решение по подобен недодялан и коренен метод. Той обаче акцентира, че за него е съвсем несъмнено, че съветските свещеници са събирали информация за съветското разузнаване. “90% от чиновниците на съветското посолство се занимават с това ”, съобщи археологът, като акцентира, че това е част от съветската теория надалеч преди Путин.



Комуникационният специалист Доника Ризова добави, че съществуването на съветската черква в София демонстрира нашата религиозна приемливост. Тя разяснява, че би ѝ било неловко да изясни на чужденец, че тя е затворена и за какво въпросът не е решен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР