Арестуваният шеф на митница Калотина е прибирал твърда миза по

...
Арестуваният шеф на митница Калотина е прибирал твърда миза по
Коментари Харесай

Митничар № 1 на Калотина прибирал по Е45 000 на месец

Арестуваният началник на митница Калотина е прибирал твърда миза по 45 000 евро на месец, разкриха проверяващи, представени от " Телеграф ".  Райчо Соколов е упрекнат за началник на проведена незаконна група от митничари и граничари, които прибирали рушвети от водачите на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина.

Министерство на вътрешните работи сподели извънредни фрагменти от спецакцията против подкупните митничари от Калотина. Подробности за интервенцията дадоха през вчерашния ден шефът на Вътрешна сигурност в Министерство на вътрешните работи Стефан Банков, представителят на основния прокурор Сийка Милева и шефът на спецпрокуратурата Димитър Франтишек. По думите им от арестуваните 30 митничари, на 20 са повдигнати обвинявания - Райчо Соколов, 15 негови подчинени и четирима граничари.

Спецакцията се организира в четвъртък, когато беше закопчана цялата промяна на „ Калотина ”.  Групата е работила от 2019 година. Митничарите прибирали такса " почерпка " като заработвали най-малко по 1000 евро дневно. 50 евро от тях твърда цена давали на шефа си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР