Арестуваните след атентата в Истанбул са вече 50, съобщи турският

...
Арестуваните след атентата в Истанбул са вече 50, съобщи турският
Коментари Харесай

От пратениците ни в Истанбул: Арестуваните след атентата станаха 50, издирват още замесени

Арестуваните след атентата в Истанбул са към този момент 50, заяви турският министър на правораздаването Бекир Боздаг. По-рано стана ясно, че 37 от арестуваните са чужденци.

Властите в Турция не престават да търсят още забъркани в атентата, в това число и мъжът, който се е представял за брачен партньор на атентаторката. Знае се, че двамата дружно са пристигнали от Сирия преди 4 месеца и са почнали работа в текстилна фабрика.

Според турския вътрешен министър уредниците на нападението възнамерявали да изведат атентаторката в Гърция, където да я унищожават.

Паметната плоча на бул. " Истиклял ", осъждаща атентата в неделя, се издига на мястото, където починаха 6 души, а над 80 бяха ранени. Вълната от съпричастност и респект към жертвите на нападението продължава като доста хора идват, с цел да оставят цвете на мястото, в това число и локални улични музиканти.

Снощи бул. " Истиклял " беше затворен след 22 часа и бяха сложени заграждения. През нощта са отстранени бетонните саксии с цветя от съображения за сигурност.

Подробности вижте във включването на Айше Сали.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР