Арестуваха опозиционера Владимир Кара-Мурза по обвинение, че разпространява „фалшифи новини“

...
Арестуваха опозиционера Владимир Кара-Мурза по обвинение, че разпространява „фалшифи новини“
Коментари Харесай

Арестуваха опозиционера Кара-Мурза за разпространение на фалшиви новини за руската армия

Арестуваха опозиционера Владимир Кара-Мурза по обвиняване, че популяризира „ фалшифи вести “ за съветската войска, израз на политическа ненавист (параграф „ д “, гл. 2, член 207.3 от Наказателния кодекс), оповестяват от пресцентъра на съда.

Срещу него е формирано дело, мотив за което е по думите на юриста на Кара-Бурза – Вадим Прохоров, е тирада на политика пред камерата на представителите в американския щат Аризона, изнесена на 15 март тази година, написа Каспаров. Ру.

" Ние знаем доста добре от историята каква е ориста на всеки деспот. Тя постоянно приключва по един и същи метод. И доста ми се желае да бъркаме за това, само че през днешния ден целият свят вижда какво прави режимът на Путин с Украйна. Той хвърля бомби върху жилищни региони, лечебни заведения и учебни заведения. Това са военни закононарушения, инициирани от диктаторския режим в Кремъл против страна и нация от Централна Европа. И за жалост до това ни докара ръководство на Путин ", споделя Кара-Мурза речта си.

Информация за наказателното дело против политика, сподвижник на опозиционера Борис Немцов, излезе на 22 април, когато Кара-Мурза е разпитан в основния следствен отдел на Следствената работа в Москва. По рано, на 12 април той е задържан за 15 дни по член 19.3 от Кодекса за административните нарушавания - непокорство на полицията.

Превод:Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР