Арестът на Петя Банкова е скандалът на годината, смята премиерът

...
Арестът на Петя Банкова е скандалът на годината, смята премиерът
Коментари Харесай

Денков ще праща сигнал до прокуратурата за оказания натиск над Живко Коцев

Арестът на Петя Банкова е абсурдът на годината, счита министър председателят в оставка
Ще изпратя сигнал по съответния ред до прокуратурата за оказания напън над основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, тъй като може и да става въпрос за закононарушение. Това съобщи пред БНР министър председателят в оставка Николай Денков. 

" Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев рапортува за напън над него и пред мен, и пред президента Румен Радев. Така че и президентът е осведомен какво се е случило - кои са хората и по какъв начин се се случил натискът над Коцев ", посочи той и добави, че върху Коцев " сигурно е сбъднат напън - както от министър Калин Стоянов, по този начин и от най-високо сложени лица в прокуратурата - този напън би трябвало да бъде разследван.
Провежда се акция 3 в 1, тъй като има три цели, смята министър-председателят в оставка и разяснява:   " Първата е да се отвлече вниманието от едни въпроси, които от много време стоят на дневен ред - има ли ОПГ във връзка с " Турски поток ", " Осемте джуджета ", Нотариуса, където имаме явно дейности, които изискват следствие и вероятно наказателно гонене.  Втората причина е да се ударят две основни лица - основният секретар на Министерство на вътрешните работи и началникът на Дирекция " Митници ". Третото, което се цели, тук нямам изключително подозрение, посредством тях да може да се нападат политически хора като Асен Василев, Бойко Рашков ". Според него има несъгласие в това, че и Живко Коцев, и Калин Стоянов познават Стефан Димитров, само че единият се слага в отрицателна светлина поради това другарство: " Моят апел към проверяващите е както проверяват Коцев, по този начин да ревизират какво е ситуацията с Калин Стоянов ".   Премиерът в оставка заяви, че Живко Коцев е имал покана за присъединяване в телевизионно предаване по Би Ти Ви, само че от Пресцентъра на Министерство на вътрешните работи не са му разрешили: " Той искаше да излезе пред медии и да показа своята позиция, тъй като няма от какво да се тормози ".   Във връзка с ареста на Петя Банкова, министър председателят в оставка сложи въпрос:   " Как по този начин стана, че един шеф на " Митници " след един месец на тази позиция внезапно се оказа единственият разследван през последните години във връзка с каналите за контрабанда. Аз не видях никакво доказателство, че тя има някакво отношение, приемане на облаги, което да демонстрира, че тя е част от реализиране на някакви незаконни планове.... Дали тя не се е опитвала просто да си свърши работата.... Интересното е, че тези канали съществуват от години. Къде са доказателствата на ДАНС от предходните години. Много пъти съм казвал, че има " сляпо леке " в службите по отношение на корупцията и контрабандата. Когато се появи един неуместен човек, който може би стопира каналите, тъй като видяхме, че беше хваната контрабанда, бяха хванати и опиати, този човек внезапно се оказва цел на същите тези служби. Това е абсурдът на годината ".   " Изборът пред Бойко Борисов е доста елементарен - или избира европейският път на развиване с Мария Габриел, или избира връщането към мутренските времена с Делян Пеевски. Това, което избра господин Борисов, е господин Пеевски, в случай че е имал избор въобще ", разяснява още Николай Денков.   Той съобщи, че ще се върне в Народното събрание, откакто освободи поста министър-председател.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР