Арестът на лидера на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, свързаният

...
Арестът на лидера на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, свързаният
Коментари Харесай

Арестът на Борисов и "Барселонагейт" влязоха в отчета на Рашков

Арестът на водача на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, обвързваният с него проблем " Барселонагейт ", следствието " Хемус " и търговията с гласове, бяха единствено част от тематиките по които вътрешният министър в оставка Бойко Рашков се разноски в доклада си през днешния ден. Събитието беше оповестено като доклад на Министерство на вътрешните работи за първите 6 месеца на годината, само че Рашков употребява мотива, с цел да се върне обратно година, когато стана длъжностен вътрешен министър, назначен от президента Румен Радев, а по-късно остана на поста и в постоянния кабинет на Кирил Петков.

" Барселонагейт "

Прословутото следствие за къщата в Барселона, по което и, обвързвано с Бойко Борисов, беше упоменато от Рашков пътем, до момента в който говореше за оградата по границата с Турция, която би трябвало да стопира противозаконните мигранти. Рашков описа как съоръжението е било в окаяно положение, преди да премине към Министерство на вътрешните работи за стопанисване. После Народното събрание отдели 5 млн. лева, с които заедно с МО започнахме възстановяването на това оборудване, уточни министърът. И вметна: " Похарчихме 2 пъти по-малко в сравнение с бяха изразходваните суми за закупуване на за къщата в Барселона ".

" Хемус "

Министърът акцентира, че по негово време отпред на Министерство на вътрешните работи " за първи път интензивно се проверяваха закононарушения от времето на ГЕРБ, при които се установиха фрапиращи нарушавания на закона, незаконни похищения върху публични средства с милиарди, обезпечени за създаване и ремонт на пътна инфраструктура, язовирни стени и така нататък ". Той уточни, че милиарди са отпускани на компании, близки до ръководещите партии. За делото " Хемус "  Рашков още веднъж приказва за пари, теглени по чудноват метод " в чували, сакове и изчезваха в незнайна на пръв взор посока ". По думите му следствието " Хемус " е доста напреднало и той доста се надява в близко време да стане известно при кого са попаднали средствата, употребявани за персонални потребности. " Благодаря на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, че не се тормозиха по никакъв метод, че данните сочат за високопоставени лица от предходното държавно управление ", акцентира Рашков. И добави, че се надява в скоро време подчинената на основния прокурор Национална следствена работа " ще каже своята дума във връзка с някои министри от Министерство на регионалното развитие, които не са безучастни към това, за което приказвам ".

Арестът на Борисов

Министърът в оставка се изнерви, когато бе запитан от публицист дали карцерът на Бойко Борисов,, е бил неточност. " Въпросът е провесен пред съда ", уточни министърът, имайки поради, че Министерство на вътрешните работи е обжалвало пред втората инстанция решението на Софийския областен съд. Справка на " Сега " сподели, че административният съд в София е заседавал по делото на 17 юни и тогава е оповестил, че ще се произнесе в период, което още не е сторил.

" В тази постройка (националната полиция, бел. ред.) се намират чиновниците, които месеци наред изгубиха по случая с Божков, Борисов, Горанов и Севи. Месеци наред събираха нужните данни. И откакто събраха 470 страници и тия данни, които има в тези томове, отпътуваха за прокуратурата и съда. И никой не ги прочете до този миг ", акцентира още Рашков. По думите му нито едно длъжностно лице от управлението на Министерство на вътрешните работи, още по-малко министърът, са се намесвали в следствието. 

Купуването на гласове

Рашков за следващ път уточни, че МВР успешно се е противопоставило на пазаруването и продаването на гласове. И цитира наблюдаващи, съгласно които престъпният избор е снижен с 380 000 гласа. Той за следващ път уточни, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са купували гласове.

" Чуваме и злонамерени изказвания за промяната в Министерство на вътрешните работи. А триумфите са обилни ", сподели министърът.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР