Арабският комитет за интегриране у нас се разграничи от действията

...
Арабският комитет за интегриране у нас се разграничи от действията
Коментари Харесай

Арабският комитет се разграничи от палестинеца, призоваващ към джихад у нас

Арабският комитет за консолидиране у нас се разграничи от дейностите на задържания в София палестинец. 50-годишният Бахжат беше арестуван поради клип, в който афишира свещена война срещу израелци и американци и приканва към джихад, а в дома му в столичния квартал „ Люлин ” полицията е разкрила знаме на ИДИЛ.

Бахжат живее от няколко години в София. Съседите му го познават незадълбочено. Жена, която живее в същия блок, показа пред Нова телевизия, че той ѝ е помагал с бебешката количка. Забелязали, че в последно време постоянно го посещавали араби. Събирали се пред входа, а след това и в жилището му. Какво са обсъждали - съседите не знаят, само че подозират, че полицията ги е следяла изкъсо. „ Полицаите са били цивилно облечени първия ден. На другия ден се качват и ги арестуват всичките, които са били в жилището “, твърди друга съседка на палестинеца.    

Задържаният живее у нас от 1996 година. Женен е и е със статут на непрекъснато пребиваващ. Днес в жилището му екипът ни не откри никого. Даниел познава фамилията на арестувания, както и самия Бахжат. „ Много са положителни, доста са благи цялото семейство. Не съм го виждал нападателен или нещо такова. Мисля, че той не е добре. Мисля, че взима някакви опиати. Лично за мен индивидът е объркан, сяда по пейките, става, не знае къде се намира, самичък си приказва “, споделя той.

Според Арабския комитет за консолидиране Бахжат имал мъчително минало. Живеел като емигрант в Ливан и посещавал комуна. „ Баща му умря преди няколко месеца. Сега е тъкмо казусът, който става – ние сме под окупация. Жестока война, бомбардировка, то естествен човек ще се побърка, камо ли човек с психическо отклоняване “, разяснява ръководителят на Комитета Ибрахим Халед. Той изрично разграничи общността от дейностите арестувания. „ Нито имаме спящи кафези или не знам какво – нелепости! Хората си живеят тук от дълго време, няма място за боязън “, добави Халед.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР