Apple пусна поредица от актуализации Rapid Security Response (RSR), с

...
Apple пусна поредица от актуализации Rapid Security Response (RSR), с
Коментари Харесай

Apple пусна спешни кръпки заради опасна уязвимост в iOS, iPadOS и macOS – актуализирайте веднага

Apple пусна поредност от актуализации Rapid Security Response (RSR), с които да в профил нова накърнимост от вида „ нулев ден “, която се употребява интензивно. Тя визира iPhone, Mac и iPad, като евентуално заплашва сигурността и целостта на тези устройства.

Уязвимостта, разпозната като CVE-2023-37450 е докладвана от неизвестен откривател по сигурността. Apple e наясно че казусът се експлоатира интензивно на iOS и macOS.

Наскоро откритата накърнимост се намира в енджина WebKit, който се употребява от Apple, Mozilla и Гугъл в iOS, и може да бъде употребена посредством заблуждение на потребителите да посещават уебстраници, съдържащи особено основано наличие. Тази накърнимост може да разреши на хакерите да изпълнят случаен код на целеви устройства, което евентуално може да заплаши поверителността и сигурността на потребителите.

Apple акцентира, че новите кръпки за сигурност се дават единствено за най-новите версии на iOS, iPadOS и macOS, като се стартира от iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 и macOS 13.3.1. За да се подсигурят данните и да се предпазят от офанзиви, Apple настоятелно предлага на потребителите да ползват RSR пачовете.

RSR пачоветe съставляват компактни актуализации, които вземат решение проблеми със сигурността сред главните софтуерни актуализации на операционните системи на Apple. Те обезпечават сериозни ремонти на сигурността, с цел да оказват помощ на потребителите да се оправят в точния момент с зараждащите закани.

За да получите актуализацията за iPhone или iPad: Отидете в Настройки > Общи > Актуализация на софтуера > Автоматични актуализации, след което се уверете, че опцията „ Мерки за сигурност и систематични файлове “ е включена.

За Mac: Изберете менюто на Apple > „ Системни настройки “. Щракнете върху „ Общи “ в страничната лента, след което щракнете върху „ Актуализация на софтуера “ вдясно. Щракнете върху бутона „ Показване на детайлности “ до „ Автоматични актуализации “, след което се уверете, че опцията „ Инсталиране на ограничения за сигурността и систематични файлове “ е включена.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР