Apple отдавна започна да премества производството си от Китай в

...
Apple отдавна започна да премества производството си от Китай в
Коментари Харесай

Заради Apple китайският Нанинг се превърна в град-призрак. Какво се случва?

Apple от дълго време стартира да реалокира производството си от Китай в други страни.

Apple ограничи производството на своите смарт телефони в завода на Foxconn в Нанинг, Китай. Заради това селището се трансформира в същински нереален град. Информацията е на изданието Apple Insider.

През миналите няколко години корпорацията от Купертино стартира да реалокира индустриалните си мощности в Индия и Виетнам. Сега се стигна и до завода в Нанинг. Малък видеоклип, оповестен в канала Chine Observe, ясно демонстрира по какъв начин уволнението на 50 000 чиновници се е отразило на града. Там са останали само безлюдни улици ипразни пространства.

Един локален гражданин съобщи, че заводът се нуждае от колосални запаси, с цел да поддържа големия личен състав. Това са най-малко 60 тона ориз, 280 свине, 80 000 пилета и 1,2 милиона яйца. Всичко това всекидневно.

Напускането на Apple е засегнало съществено и околните квартали. Никой не купува жилища в околните небостъргачи, макар доста ниската им цена. Очевидно локалните жителите на Китай са наясно, че Foxconn към този момент няма да работи тук в предходната си мощ и животът в града няма да се усъвършенства.

Съобщава се, че част от оборудването на Apple е преместено във Виетнам. Ръководството на Foxconn употребява единствено няколко здания на територията на завода. И множеството от тях са отдадени чартърен.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР