Apple не можа да открие дупката в безопасността, която използват

...
Apple не можа да открие дупката в безопасността, която използват
Коментари Харесай

Apple усложни разбиването на паролата на iPhone с iOS 11.3

Apple не можа да открие дупката в сигурността, която употребяват основателите на устройството GrayKey за отключване на смарт телефона. Но усложни този развой в iOS 11.3.
Купувачите на GrayKey получиха известия от Брандън Томас, който преди време работеше в Apple, а в този момент оказва помощ в създаването на устройството за хакване на iPhone. Той сподели, че от версия iOS 11.3, операционната система записва времето на последното отключване на смарт телефона и по кое време телефонът е свързван с компютър или някакъв аксесоар. Ако това не се е повторило в границите на 7 дни, то портът Lightning автоматизирано се заключва и за неговото потребление би трябвало да се вкара ключова дума.

По този метод Apple се пробва да защищити iPhone потребителите от пробив на паролата. Това е допустимо, тъй като за работата на GrayKey е належащо смарт телефонът да се включи точно посредством Lightning врата. След това стартира подборът на паролата. Ако iPhone е предпазен с шестцифрен код, GrayKey сортира паролата за няколко дни. Паролата от 4 признака се сортира за няколко часа.

Да си напомним, че се продават две версии на GrayKey. По-евтината коства $15 000, само че има съществени ограничавания. По-скъпият модел е с цена $30 000 и може да отключи безграничен брой iPhone без връзка с интернет.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР