Apple, както и повечето останали технологични производители, изпитват сериозни проблеми

...
Apple, както и повечето останали технологични производители, изпитват сериозни проблеми
Коментари Харесай

Apple, iPhone 9 и как коронавирусът не пощади и представянето на новия телефон

Apple, както и множеството останали софтуерни производители, изпитват съществени проблеми с подготовката и логистиката към новите си модели поради практическите резултати на разпространяващия се ковид.

Много заводи и предприятия в Китай и по света, където се създават елементи за смарт телефони, бяха затворени, като множеството от тях към момента не могат да се върнат към естествена работа.

В същото време нервността към вируса пораства на цялостни обороти в Съединени американски щати и се трансформира в повода за следващото анулирано събитие на Apple.

За края на месец март компанията бе насрочила огромна конференция, по време на която щяхме да забележим дълго чакания бюджетен iPhone 9.

Уви, през вчерашния ден Apple разгласи, че конференцията няма да се състои, а оповестяването на iPhone 9 ще бъде отсрочено.

Закъснението на модела обаче не се дължи на анулираната конференция, а на обстоятелството, че сега продажбите на смарт телефони в световен мащаб бележат невиждани спадове.

В Китай да вземем за пример продажбите за първите два месеца на годината са били към 60% надолу по отношение на предходната година.

Така Тим Кук и хората му са решили да не рискуват, а да покажат телефона, когато потребителите още веднъж са подготвени да харчат и да обикалят по магазини.

Не е ясно обаче дали е планувана нова дата, а някои към този момент спекулират, че актуалната обстановка ще принуди Apple да отсрочи и оповестяването на флагманските iPhone 12 модели, което обичайно се случва през септември. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР