Apple анонсира настоящите M2 базирани модели iPad Pro преди година,

...
Apple анонсира настоящите M2 базирани модели iPad Pro преди година,
Коментари Харесай

iPad Pro 2024: 12 слуха за това какво да очакваме

Apple анонсира актуалните M2 основани модели iPad Pro преди година, тъй че какво могат да получат клиентите от дълго чакания модел от последващо потомство?

iPad Pro 2022 представляваше нищожно обновяване, което добави M2 чипа, вкара Apple Pencil и добави спецификации като Wi-Fi 6E и Bluetooth 5.3. ‌iPad Pro‌ като цяло през последните години получи относително дребни усъвършенствания, само че се приказва, че ‌iPad Pro‌ е първата огромна продуктова актуализация от 2018 година, която ще предложи „ фундаментални промени “.

Масовото произвеждане на идващото потомство ‌iPad Pro‌ сега се чака да стартира при започване на 2024 година, а стартирането му на пазара евентуално ще стартира напролет или лятото.

Промени в местоположението на Apple Pencil‌: какви ще са особеностите на дизайна?

‌iPad Pro‌ резервира непроменения си дизайн в продължение на четири поредни генерации, започвайки от 2018 година Основните промени в устройството за идната година евентуално ще включват промени в дизайна, само че дали те ще са незначителни или ще има повсеместен редизайн — остава да забележим. Предишни клюки допускаха, че стъкленият тил може да се появи в идния модел ‌iPad Pro‌, което ще бъде огромна смяна в дизайна на продукта, само че не е ясно дали това ще се случи идната година.

Миналата година 10-то потомство iPad стана първият ‌модел, който разполага с пейзажна предна камера с доста по-естествено разположение за видео-разговори при потребление на Magic Keyboard. Слуховете, датиращи от 2021 година, допускат, че преместената предна камера ще обхване и iPad Pro‌. Подобна смяна евентуално ще изисква и друго разположение на ‌Apple Pencil‌, защото съставените елементи за безжично зареждане на аксесоара към този момент са ситуирани на мястото, където се намира камерата.

Ще поддържа ли М3 чипа трасировка на лъчите: какви са неговите особености?

Очаква се идващото потомство ‌iPad Pro‌ да работи с идния M3 чип на Apple, който ще обезпечи усъвършенствана продуктивност и успеваемост. Чипът M3 евентуално ще бъде основан на чипа A17 Pro, който се създава благодарение на 3nm технология на TSMC. A17 Pro предлага 22% по-добра продуктивност спрямо A15 Bionic — чипът, на който е основан ‌M2‌. Така че наподобява съвсем несъмнено, че M3 ще може да обезпечи сходни усъвършенствания

Основната специфичност на A17 Pro е изцяло модифицирания GPU с хардуерно ускоряване за трасировка на лъчите, което доста усъвършенства гейминг преживяването. Чипът M3 евентуално ще включва същата технология, която доста ще усъвършенства графичните благоприятни условия на iPad Pro.

Ще се появи ли 4 TB версия?

Според слух от Азия през миналия месец, Apple през идната година ще предложи OLED-модел iPad Pro с версия за предпазване от 4TB. От 2021 година ‌iPad Pro‌ се предлага със 128GB, 256GB, 512GB, 1TB или 2TB място за предпазване.

Ако Apple усили оптималния потенциал за предпазване на своите идни ‌OLED ‌iPad‌ Pro‌ модели до 4TB, евентуално ще усили и базовото вместилище до 256GB, с цел да поддържа пет категории потенциал, което разрешава на всички модели от седмо потомство да записват ProRes в 4K при 30 фрагмента в секунда.

Също по този начин си коства да се означи, че ‌iPad Pro‌ зависи и от размера на оперативната памет, тъй че ‌моделите със 128 GB, 256 GB или 512 GB вградена памет идват с 8 GB RAM, а ‌iPad Pro‌ моделите с 1 TB или 2 TB памет имат 16 GB RAM. Не е ясно дали това значи, че 4TB ‌iPad Pro‌ ще има 24GB или 32GB RAM, само че не е изключено.

Ще се употребява ли OLED-дисплей технологията?

OLED екран технологията е може би най-очакваното допълнение към идващото потомство iPad Pro модели. Настоящият 11-инчов модел има LCD-дисплей, до момента в който 12,9-инчовият е с мини светодиоден екран.

Apple към този момент употребява OLED-дисплеи на Apple Watch и iPhone, само че към момента не е внедрил технологията на по-големите си устройства. OLED-дисплеите употребяват по-малко сила, имат по-голяма акуратност на цветопредаване и обезпечават доста по-добър и по-стабилен контрастност от LCD-дисплеите. Като главно допълнение, тази смяна евентуално ще участва съществено в маркетинговите материали на Apple за идващото потомство ‌iPad Pro‌.

Да чакаме ли по-големи екрани?

Говори се също, че новите модели ‌iPad Pro‌ ще получат нарастване на размера на екрана от 11 на 11,1 инча и от 12,9 на 13 инча, което ще способства за по-тънките рамки към екрана. Това би разрешило опазване на размера на устройствата неизменен, уголемявайки екрана. Малко евентуално е лекото нарастване да добави някаква основна функционалност към устройството, само че ще обезпечи по-съвременен “all-screen “ тип.

По-високи цени

По-усъвършенстваната OLED-дисплей технология в моделите от последващо потомство се чака да увеличи цената на iPad Pro, като настоящите предложения стартират от $1500 и $1800 надлежно за 11-инчовите и 13-инчовите модели. Цените за настоящия 11-инчов ‌iPad Pro‌ стартират от $799, до момента в който 12,9-инчовият ‌iPad Pro‌ стартира от $1099. Мрежовите модели се оферират против спомагателните $200 върху главната цена за всяко равнище.

Ще се появят усъвършенствани камери

‌iPad Pro‌ има същата ƒ/1.8 12-мегапикселова съществена камера от 2017 година 12-мегапикселовата ултраширокоъгълна камера с апертура ƒ/2.4 и по-ярката True Tone мълния също ще останат непроменени от появяването на ‌iPad Pro‌ през 2021 година Носят се обаче клюки за усъвършенствания на камерата в останалите идни модели iPad със сравним хардуер, като iPad mini от седмо потомство, тъй че наподобява, че се чакат сходни усъвършенствания и за ‌iPad Pro‌.

От 2021 година ‌iPad Pro‌ има 12-мегапикселова предна камера с апертура ƒ/2.4. С моделите iPhone 14 от 2022 година Apple показа актуализирана 12-мегапикселова предна камера с апертура ƒ/1,9 и автофокус. Ето за какво наподобява правдоподобно този детайл да е подготвен и за ‌iPad Pro‌ от идващото потомство.

Нов конектор

Слуховете от предходната година допускат, че идният модел ‌iPad Pro‌ ще има два нови четири-пинови конектора.

Позовавайки се на „ надеждни китайски източници “, известие твърди, че бъдещите ‌модели iPad Pro‌ ще разполагат с нов четири-пинов конектор в горния и долния си непряк борд. Това ги отличава от Smart Connector, който има три пина и се употребява за свързване на аксесоари като Magic Keyboard, и конектора MagSafe 3, който има пет пина и се употребява за по-удобно зареждане на Mac-ноутбуците.

Mac Otakara допуска, че новите конектори могат да се употребяват за зареждане на периферни устройства, свързани към Thunderbolt-порта благодарение на поддръжката на DriverKit, прибавен в iPadOS 16, само че другояче не е ясно защо са тези конектори или за какво устройството се нуждае от два от тях в разнообразни страни. Също по този начин не е ясно дали тези клюки към момента са настоящи, защото се отнасят най-вече до миналогодишния модел, само че е допустимо да има и някакъв нов конектор в допълнение към единичния Thunderbolt порт на ‌iPad Pro‌.

Безжично зареждане

През 2022 година беше обявено, че Apple тества нов iPad Pro със стъклен тил за безжично зареждане.

Последващо известие допуска, че Apple може най-сетне след тестване да се е отказал от дизайна на стъкления тил заради опасения от строшаване. Позовавайки се на източници, осведомени с дизайнерските проекти на Apple, известието твърди, че Apple е създала прототипи на ‌iPad Pro‌ с разширено направено от стъкло лого на Apple, което въпреки всичко ще разрешава безжично зареждане. Твърди се, че един от прототипите има ‌MagSafe‌ с по-силни магнити, в сравнение с ‌iPhone‌ за попречване на инцидентни повреди, и също по този начин се загатва, че поддържа по-бързи скорости за безжично зареждане спрямо ‌MagSafe‌ на ‌iPhone‌

Няма гаранция, че ‌iPad Pro‌ със стъклен тил или лого на Apple в миналото ще бъде пуснат, само че слуховете настояват, че Apple изследва интензивно някакво решение за безжично зареждане за ‌iPad Pro‌, което значи, че е изцяло допустимо в идващото потомство сходна алтернатива да се появи.

Обратно безжично зареждане

Говори се, че Apple работи върху назад безжично зарядно устройство за новия ‌iPad Pro‌, което ще разреши на потребителите да зареждат своите iPhone, AirPods и други аксесоари, като ги слагат на гърба на ‌iPad‌. Apple също е подала патенти за тази функционалност, само че нейното наличие съвсем сигурно зависи от общоприетото безжично зарядно устройство.

Преработената Magic Keyboard

Според Марк Гърман от Bloomberg, Apple възнамерява изцяло да обнови своя аксесоар Magic Keyboard за ‌iPad Pro‌, правейки устройството по-скоро да наподобява като ноутбук.

Обновената версия на Magic Keyboard за ‌iPad‌ ще предложи по-голям тракпад, отговаряйки на рецензиите към настоящия модел, и ще „ направи ‌iPad Pro‌ да се усеща повече като ноутбук, в сравнение с настоящата настройка “. Областта към самата клавиатура явно ще бъде направена от алуминий, напомнящ горната част на корпуса на MacBook, с цел да обезпечи по-здрава конструкция

Външната обвивка на клавиатурата ще резервира силиконовото си покритие, употребявано в сегашния модел, и индивидуален USB-C порт. Гърман счита също, че редизайнът с потребление на първокласни материали може да принуди Apple да увеличи цената на аксесоара с $299.

Weibo, прочут като “Instant Digital “, твърди, че идващото потомство Magic Keyboard също ще бъде 100% неутрално, с помощта на модифицирания си дизайн и потреблението на разнообразни материали. Миналия месец Apple показа първите си въглеродно-неутрални артикули: алуминиевите Apple Watch Series 9 и Apple Watch SE, съчетани с новия Sport Loop, и Apple Watch Ultra 2, дружно с новите Trail Loop или Alpine Loop. Компанията възнамерява да направи всички свои артикули въглеродно неутрални до 2030 година

Apple Pencil от трето потомство

Второто потомство ‌Apple Pencil‌ към този момент е на повече от пет години, което провокира спекулации по отношение на това, какво може да предложи третото потомство и дали ще дойде със идващите модели ‌iPad Pro‌.

През март 2021 година създател, прочут като „ господин Уайт “, показа изображение, което сякаш демонстрира първообраз на Apple Pencil от последващо потомство, който се отличава с по-къс дизайн, лъскаво покритие, по-голям и по-дълбок писец. Говореше се още, че Apple работи върху по-малък Apple Pencil, предопределен за ‌iPad mini‌, както и модел за iPhone с цена от $49, само че и двата продукта по този начин и не се появиха.

Съвсем неотдавна имаше клюки, че третото потомство ще включва набор от взаимозаменяеми магнитни накрайници за емулиране на разнообразни стилове на изобразяване. С стартирането на Apple Pencil с USB-C за $79 не е ясно дали тези клюки към момента са в действие. Все отново е неизбежно в даден миг второто потомство ‌Apple Pencil‌ да бъде сменено от по-нов модел, а стартирането на актуализирани ‌iPad Pro‌ модели наподобява като идеалното време за проявление на сходен аксесоар.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР