Апокалиптичният сценарий за трафика, при който се затваря изцяло движението

...
Апокалиптичният сценарий за трафика, при който се затваря изцяло движението
Коментари Харесай

Транспортният колапс около Централна гара заради пробива може и да бъде избегнат

Апокалиптичният сюжет за трафика, при който се затваря напълно придвижването на бул. „ Христо Ботев ” и бул. „ Васил Априлов ” поради пробива на Централна гара може и да не се състои.  От началото на седмицата строителите от „ Трейс груп холд ” започнаха действия по уличната мрежа от южната страна, където бе затворен бул. „ Димитър Талев ” за 6 месеца.
Прочетете още
Дейности към този момент започнаха и от северната страна, където се копае на паркинга за рейсове на някогашния концесионер Миролюб Столарски. Строителите ще се трансферират отвън парцела на НКЖИ след Нова година, удостовери отговорникът на плана инж. Иван Бакалски.

„ В момента изготвяме проекти и организация на придвижването за северната страна, където се засягат съществени пътни връзки. Ще създадем всичко допустимо да улесним оптимално водачите и трафика в зоната на бул. „ Христо Ботев ”. Опитваме се да създадем по този начин, че да не прекъсваме придвижването по главния бул.. Движението ще минава през кръговото на гарата и ще продължава по булеварда. Все още нямаме финален вид ”, сподели инж. Бакалски пред TrafficNews. Той изясни, че преди същинския пробив, би трябвало да се извършат дейностите  по преместването на огромния ВиК колектор. Той ще минава по ул.„ Кавала ” и оттова ще се свърже по  ул. „ Тракия ” с булевардите „ Васил Априлов ” и „ Руски ”.

Относно забавянето на плана поради правосъдните каузи със Столарски, отговорникът на плана, сподели че чакат утвърждение от Управляващия орган за удължаването на крайната дата.

„ Заради правосъдните каузи към строителното позволение имахме съществено закъснение.  Очакваме обаче всеки миг да удължат периода – вместо да е края на 2023 година, той да стане лятото на 2024 година, с цел да нямаме загуба на финансиране ”, сподели Бакалски.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР