Апокалиптичните прогнози за поскъпване не петрола и пшеницата не се

...
Апокалиптичните прогнози за поскъпване не петрола и пшеницата не се
Коментари Харесай

Икономист: Прогнози за поскъпване не петрола и пшеницата не се сбъднаха, но има риск от рецесия

Апокалиптичните прогнози за повишаване не петрола и пшеницата не се сбъднаха, тъй като те са на цените от предходната есен, само че има риск от криза. Това разяснява в студиото на “Здравей, България ” икономистът от Института за пазарна икономистът Лъчезар Богданов.
Прочетете още
“Петролът падна на цените от предходната есен. Има логичност астично и цените на колонка да паднат сензитивно ”, предвижда Богданов.

Според него обаче е нужно политиците у нас да “гледат напред ”. “Винаги дискутираме  нещата, когато към този момент се случат, вместо да гледаме напред. Инфлацията, газът, петролът бяха значимият въпрос предходната Коледа. Сега това, което се случва в Европа и Съединени американски щати е все по-надвисващи облаци за идна криза - стесняване на произовдоството ”, изясни икономистът.

По думите му към този момент и в Съединени американски щати, и в Европа пазарът на труда е на рекордни равнища. “Но виждаме, че индустриалното произвеждане в Германия стартира леко да се забавя с наклонност към спад. Виждаме, че потреблението на газ в Европа спада - т.е при тези високи цени част от потребителите понижават потреблението ”, уточни още той. 

Богданов е категориен - “Инфлация се бори като спрем или понижим производството и понижим потреблението, т.е действително да обеднеем, защотото тогава не се търсят толкоз първични материали ”. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР