Апликациите работят както на десктоп, така и на мобилни устройстваЦелта

...
Апликациите работят както на десктоп, така и на мобилни устройстваЦелта
Коментари Харесай

Google пусна конструктор на бизнес приложения App Maker

Апликациите работят както на десктоп, по този начин и на мобилни устройства

Целта на конструктора App Maker е да разреши на консуматори даже без опит в програмирането да основават лични бизнес приложения

Гугъл сътвори конструктор на бизнес приложения App Maker, който към този момент е разполагаем на всички искащи разработчици, заяви компанията на уеб страницата си. Досега конструкторът беше наличен единствено в частен режим за прелиминарен обзор.

App Maker съставлява онлайн инструмент за бързо основаване и внедряване на бизнес приложения в уеб. За да се възползват от него, разработчиците би трябвало да имат абонамент за пакета облачни услуги G Suite от клас бизнес, корпоративен или учебен.
още по тематиката
Целта на конструктора е да разреши на консуматори даже без опит в програмирането да основават лични бизнес приложения, ползващи данни, съхранявани в G Suite, Гугъл Cloud SQL или всяка друга база, която поддържа JDBC.

Статистика на Гугъл сочи, че с подобаващи мобилни приложения бизнесът може да пести по 7,5 часа от времето на всеки чиновник седмично. Но фирмите не влагат в създаването на такива приложения, защото целият им ИТ бюджет отива за различен корпоративен програмен продукт.

App Maker дава така наречен „ low-code ” среда, която дава опция на фирмите да основават приложения благодарение на графичен потребителски интерфейс и избор на конфигурации, вместо със общоприети процедури за програмиране. В този случай главната работа се свежда до свързване с бази данни, а самото основаване на приложенията протича релативно елементарно – посредством нормално пренасяне на детайли по екрана.

Благодарение на съществуването на голям брой шаблони, крайният артикул – бизнес приложението – работи както на десктопи, по този начин и на мобилни устройства. По време на тестванията благодарение на App Maker са основани приложения за разнообразни бизнес потребности за сътрудници на Гугъл като разработчика на игри Electronic Arts, доставчика на облачни решения SADA Systems и други

Освен връзка с бази данни App Maker обезпечава достъп до Gmail, Гугъл Calendar, Sheets и други източници на данни – общо до 40 услуги на Гугъл. За разлика от „ low-code ” платформи като Mendix, K2 или Microsoft PowerApps, системата App Maker се концентрира най-вече върху личните услуги на Гугъл, само че е допустимо в бъдеще компанията да разшири функционалността с достъп, да вземем за пример, до Salesforce.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР