АПИ може да сключи договор с „Трейс холд груп” за

...
АПИ може да сключи договор с „Трейс холд груп” за
Коментари Харесай

Дадоха зелена светлина на АПИ да попише договора с „Трейс” за новия лъч на Околовръстното

АПИ може да подписа контракт с „ Трейс холд груп” за новия лъч на Околовръстното шосе на Пловдив от Скобелева майка до Асеновградско шосе, даже и сега да текат обжалвания. Това е разпоредил Върховният административен съд, който анулира решението на Комисия за защита на конкуренцията за предварителното осъществяване.

В началото на май от „ ПСТ – Груп” пуснаха тъжба в Комисия за защита на конкуренцията против избора на „ Трейс”, а от АПИ желаеха авансово осъществяване на поръчката, като подпишат контракт, като предпочитан план за жителите.

Те се бяха стимулирали, че планът е с изключителна значимост за пътната инфраструктура в цяла България. Освен това ще се усъвършенства значително качеството на въздуха защото сега тежкотоварния директен трафик минава през Пловдив. Друг претекст е, че пътят е от значително значение към двата гранични пункта към Гърция.

От Върховен административен съд са се съгласили, че публичният интерес има превес над самостоятелните стопански ползи на жалбоподателя. Така от организацията може да сключат контракт с „ Трейс” и да стартира процедурите по проектирането.

Жалбата всъщност на „ ПСТ – груп” също бе отхвърлена от Комисия за защита на конкуренцията, само че даже и те да апелират във Върховен административен съд, това няма да спре осъществяването на поръчката. Припомняме, че „ Трейс холд груп” бе определен за огромния инфраструктурен план. Те бяха дали и най-ниска цена - 34,5 млн. лв. без Данък добавена стойност или 41,9 млн. лв. с данъка при планирана цена от 50 млн. лв. с Данък добавена стойност.

Община Пловдив пък подписа контракт за за актуализация и преправка на Подробен устройствен план - Политическа партия и план за изменение на кадастралната карта за новия лъч на Околовръстното. Тя е на стойност от 20 000 лв. и с непосредствено възлагане на „ Пътпроект”, които са носители на авторските права на плана. Той бе направен през 2012 година, а през 2019 година той бе дарен от Община Пловдив на Министерство на регионалното развитие.

Възможно е строителството на обходния път на Пловдив да започва още през есента.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР