АПИ избра изпълнител и по втората поръчка за новия лъч

...
АПИ избра изпълнител и по втората поръчка за новия лъч
Коментари Харесай

АПИ избра изпълнител и по втората поръчка за Югоизточния обход на Пловдив

АПИ избра реализатор и по втората поръчка за новия лъч на Околовръстното на Пловдив – за строителен контрол и консултантски услуги. По еднакъв метод с поръчката за строителството, тази за надзора бе „ зациклила” повече от година, без придвижване по нея. В последна сметка процедурата е била финализирана преди дни, като за контрол е определена компанията „ План инвест Пловдив”, които са дали оферта от 480 000 лв. без Данък добавена стойност. Това е много под прогнозната цена от 750 000 лв.,а пловдивската компания е била класирана преди всичко при присъединяване на още 8 компании.

Междувременно в Комисия за защита на конкуренцията е била подадена нова тъжба против избора на „ Трейс” за реализатор на строително-монтажнтие действия. Тя е от „ Европейски пътища” за решението на избор, само че от Комисията за защита на конкуренцията са отказали произвеждане.

По другата тъжба – от „ ПСТ груп” на някогашния зам.-министър на превоза в кабинета „ Борисов 1” – Камен Кичев, Комисия за защита на конкуренцията са почнало произвеждане. Това значи, че комисията ще преглежда всъщност жалбата и ще излезе с решение.

Припомняме, че със свое решение от 16 март АПИ избра „ Трейс холд груп” за реализатор на връзката сред Скобелева майка и Асеновградско шосе, които са били със 100 точки. Те бяха дали и най-ниска цена - 34,5 млн. лв. без Данък добавена стойност или 41,9 млн. лв. с данъка при планирана цена от 50 млн. лв. с Данък добавена стойност.

Трасето на обходния път би трябвало да стартира в региона на пътен възел „ Скобелева майка “ при 98-ми км на път II-56, ще продължава съвсем паралелно на ж. п. линията и ще приключва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград – към 4,8 км.

Новият път с габарит Г20 ще се влее в построения през предходната година нов четирилентов сектор от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети. Строителните работи трябваше да приключат в границите на 18 месеца.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР