Апелативният съд във Варна реши да отложи тази сутрин делото

...
Апелативният съд във Варна реши да отложи тази сутрин делото
Коментари Харесай

Съдът отложи делото на Анита Мейзер, в което тя обжалва присъдата си

Апелативният съд във Варна реши да отсрочи тази заран делото против Анита Мейзер, която апелира неоправдателната си присъда за убийството на брачна половинка си Николай Димов и предлагането на рушвет на полицейски чиновник . Следващото съвещание би трябвало да се организира на 25 юни.
Новата дата е планувана поради поискана пролонгация от страна на движимостите лица, на които през март беше предоставено да изготвят повторна сложна съдебно-медицинска експертиза. Медиците трябваше да изяснят дали откритите травматични увреждания по тялото на умрелия Николай Димов могат да бъдат получени по метода, за който свидетелства в предходното правосъдно съвещание подсъдимата.
Преди два медеца Анита Желева се отхвърли от показанията, дадени на досъдебното произвеждане, както и от тези, които на два пъти е правила пред първата правосъдна инстанция.
На предходното съвещание пред Апелативния съд във Варна тя показа нова версия за събитията, свързани със завързването на така наречен “свински опашки “ към краката и врата на брачна половинка си. Според нея Николай самичък е сложил и стегнал две стяжки към врата си, съобщи Фокус.
Подсъдимата апелира пред Варненския апелативен съд наказването от три години и половина за убийството по несъобразителност, а по тази причина, че е предложила рушвет от 30 000 евро на проверяващия служител на реда съдът ѝ присъди 4 години и половина “лишаване от независимост “. От двете санкции Анита Желева ще търпи по-тежкото. Окръжният съд ѝ наложи и санкция в размер на 8000 лв., както и обезщетение за майката на Николай в размер на 150 000 лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР