Апелативният съд във Варна потвърди десетгодишна присъда на френски гражданин

...
Апелативният съд във Варна потвърди десетгодишна присъда на френски гражданин
Коментари Харесай

Потвърдиха 10-годишна присъда на французин за блудство и създаване на порнографски материали у нас


Апелативният съд във Варна удостовери десетгодишна присъда на френски жител за блудничество и основаване на порнографско наличие в село Царичино, община Балчик, само че го оправда за държане на нецензурен материали, оповестяват от въззивната инстанция.

Апелативният съд удостовери присъдата на Добричкия областен съд в частта, в която  Ерик Ж. е наказан на 10 години " отнемане от независимост " и санкция в размер на 3500 лв. за блудствени дейности с три малолетни, както и за основаване на нецензурен фотоси с тези и още две девойки, показват от пресслужбата на въззивния съд.

Французинът е оневинен по обвиняванията, че на 10 януари 2020 година в балчишкото село Царичино е държал за себе си посредством осведомителни технологии нецензурен материали, изобразяващи малолетни девойки. Апелативният съд споделя  изцяло разбирането на правната теория, че отговорността за основаване на нецензурен материали изключва отговорността за държането на същите материали. Тоест, държане на нецензурен материали се реализира тогава, когато деецът не е направил дейности по основаването им, разясняват от съда.

Съдебният акт на Добричкия областен съд е протестиран от прокуратурата  и обжалван от подсъдимия пред Апелативния съд.

Присъдата на втората инстанция предстои на обжалване пред Върховния касационен съд, допълват от пресцентъра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР