Апелативният съд в София не даде ход на делото за

...
Апелативният съд в София не даде ход на делото за
Коментари Харесай

Делото за катастрофата с Милен Цветков зацикли -

Апелативният съд в София не даде ход на делото за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков. Причината е отсъствието на бранителите на подсъдимия Кристиан Николов. Адвокат Константин Симеонов е в чужбина, а другият юрист - Лъчезар Таков, е върнал призовката с пояснение, че е бил зает единствено за първата инстанция. Следващата дата по делото е 13 юли.

През март Софийският градски съд даде 9 година затвор за Николов. Той бе лишен и от опцията да ръководи транспортно средство за 10 година Младежът бе наказан също да заплати разноските по делото и следствието. Според магистратите Николов е направил закононарушението по несъобразителност и непредумишлено. От присъдата ще бъде приспаднат срокът на първичното задържане на младежа.

Прокуратурата изиска 15 година затвор за Кристиан, като посочи възрастта му, чистото правосъдно минало и опитите му да помогне на потърпевшите като смекчаващи виновността условия, само че настоя, че действието е осъществено съзнателно.

От втората инстанция и прокуратурата, и роднините на телевизионния водещ желаят по-тежки санкции за Николов. Кристиан пък упорства да бъде оневинен или да бъде понижено наказването му.

Катастрофата, след която умря Милен Цветков, се случи на 19 април 2020 година - Великден. Експертиза сподели, че при случая журналистът е получил скъсване на аортата, несъвместимо с живота. В кръвта на Кристиан Николов друга експертиза откри няколко типа наркотични субстанции. Освен това е карал с превишена скорост.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР