Апелативният съд в италианския град Анкона реши задържаният за убийството

...
Апелативният съд в италианския град Анкона реши задържаният за убийството
Коментари Харесай

Екстрадират у нас задържания в Италия за убийството на Алена Щерк


Апелативният съд в италианския град Анкона реши арестуваният за убийството на Алена Щерк да бъде екстрадиран и съден в България, заяви bTV. След търсене Щерк беше открита мъртва в нелегално бунище до Радомир. Според прокуратурата тя е била убита по изключително нечовечен метод. Виктор Спига беше задържан в Италия и задочно упрекнат в похищение и ликвидиране.

Упълномощеният български юрист на Спига твърди, че той не се е укривал от управляващите в Италия и чака връщането му в период от 10 дни.

„ Съдът разпореди да се върне в България лекият автомобил, с който той е дошъл в Италия. Защото той е благосъстоятелност на трето лице, взет е чартърен от летище София и третото лице няма причина да търпи вреди “, сподели юристът Любен Казанлиев.

За три месеца в полицията има три сигнала, свързани с Алена Щерк, оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи преди дни.

Първоначално следствието стартира за похищение, откакто близки на Алена Щерк подали сигнали, че тя е изчезнала. Сега проверяващите работят по две съществени версии за убийството на Щерк - бизнес ползи и ревнивост.

Предполага се, че Щерк е убита в гаража или автомобила ѝ, тъй като в дома ѝ няма следи. Разследващите настояват, че точно Спига е карал автомобила на дамата в нощта след убийството. Tо е станало евентуално на 27 против 28 май, защото предната вечер Щерк е била на събиране с другари. Установено е, че Спига е напуснал България с кола чартърен. Минал е през Гърция и по-късно с ферибот е стигнал до Италия. За да бъде върнат в България, за Виктор Спига бе изпратена европейска заповед за арест, като в нея бе упоменато, че той е упрекнат за закононарушението.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР