Апелативен съд – Пловдив потвърди ефективното наказание на Иван Я.,

...
Апелативен съд – Пловдив потвърди ефективното наказание на Иван Я.,
Коментари Харесай

3 години и 6 месеца затвор за мъж, причинил смъртта на пешеходец

Апелативен съд – Пловдив удостовери ефикасното наказване на Иван Я., несъмнено с присъда на Окръжен съд – Пазарджик, от 3 години и 6 месеца отнемане от независимост и усили размера на наложеното му наказване отнемане от право да ръководи МПС от 3 години на 4 години за породената злополука на 18 декември 2015 година в град Пазарджик. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативен съд – Пловдив.

При разглеждане на делото въззивната инстанция не откри основни процесуални нарушавания при водене на следствието и в работата на първоинстанционния съд.

Апелативният съд реши като отчасти основателни митинга на Окръжна прокуратура - Пазарджик и жалбата на единия частен обвинител за увеличение на размера на наказването „ отнемане от правоуправление “ предвид на многочислените предходни санкции по административен ред на подсъдимия Иван Я. за редовно нарушение на разпоредбите за придвижване.

Апелативният съд реши, че не следва да се усилва наложеното наказване „ отнемане от независимост “ на подсъдимия, поради открития значителен принос на потърпевшия към произшествието във връзка на подхванатото погрешно секване на платното за придвижване.

През април 2017 година Иван Я. бе приет за отговорен в това, че на 18 декември 2015 година към 18.50 часа в гр. Пазарджик, при ръководство на автомобил марка „ Хамър “ модел Х-3, движейки се с превишена скорост в границите на обитаемо място, в нарушаване на член 21 ал.1 от ЗДвП, предизвикал по несъобразителност гибелта на пешеходец с букви Н. Л., заради което е наказан на 3 година и 6 месеца отнемане от независимост при първичен общ режим, като е приет за почтен и оневинен по първичното обвиняване в това да е направил действието в нарушаване на член 20 ал.2 и член 116 от ЗДвП.

Решението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Върховния касационен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР