Апелативен съд – Варна отказа да измени мярката за неотклонение

...
Апелативен съд – Варна отказа да измени мярката за неотклонение
Коментари Харесай

И Апелативният съд отказа да пусне Георги, обвинен в опит за убийство

 Апелативен съд – Варна отхвърли да промени мярката за неотклонение " задържане под стража “ на обвинен в опит за ликвидиране, оповестяват от пресслужбата на съда.

43-годишният Георги Ф. е с повдигнато обвиняване за това, че е направил тежкото съзнателно закононарушение вечерта на 15 декември предходната година във Варна. Тогава той отишъл да се погрижи за парцел на свои родственици, който стопанисвал. Видял от двора на къщата да излиза чужд мъж и го сметнал за причинител на кражба. Нанесъл му удари, като му предизвикал междинна телесна щета. Георги е бил притеглен към наказателна отговорност на 27 януари тази година. Престъплението е тежко и законът планува наказване най-малко 10 години отнемане от независимост при доказване на виновност.

На 13 май той e изискал от Окръжния съд да промени мярката му за неотклонение. След това е обжалвал постановения отвод пред въззивната инстанция.  

Прокуратурата смята жалбата за неоснователна. Представителят на обвиняването счита, че доказателствата в задоволителна степен обосновават повдигнатото обвиняване за опит за ликвидиране.

Защитата на Георги по време на днешното намерено съвещание уточни, че обвиняването би трябвало да е потвърдено точно за това действие, а то е разколебано. Той е желал да защищити себе си и собствеността си. Адвокатите припомниха, че подзащитният им е дал пояснения пред органите на досъдебното произвеждане.

След като реши доказателствата и мненията на страните, съдът откри жалбата за неоснователна. Един от причините е тежестта на повдигнатото обвиняване - опит за съзнателно ликвидиране. За да дефинира най-тежката мярка за неотклонение, правосъдният състав взе поради и плануваното наказване. Съдът регистрира неналичието на смяна в събитията от началото на наказателното произвеждане, която да постанова изменение на мярката за процесуална насила. Налице е обаче както обоснованото съмнение за съпричастност към действието, по този начин и заплахата от укриване.

Определението, с което Апелативният съд удостоверява най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинявания в опит за ликвидиране Георги Ф., не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР