Апелативен съд – Варна остави в сила задържане под стража,

...
Апелативен съд – Варна остави в сила задържане под стража,
Коментари Харесай

Наркодилър, спипан да продава дрога на непълнолетни във Варна, остава в ареста

Апелативен съд – Варна остави в действие задържане под стража, предписан по отношение на 26-годишен мъж, упрекнат в държане на опиати за разпространяване, оповестиха от пресслужбата на съда.

Александър И. апелира взетата от Окръжен съд – Варна мярка за неотклонение пред горната инстанция. Спрямо него е повдигнато обвиняване за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции, в изискванията на продължавано закононарушение. Той е бил арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи на 19 март, откакто продал опиат на трима души, двама от които малолетни. При претършуване в дома му били открити 36 пакетчета с общо 4,48 грама метамфетамин, 9 опаковки с марихуана с общо тегло 3,83 грама и 0,13 гр екстази. Намерени били и две електронни везни със следи от упойваща субстанция, 560 лв., газов револвер и 5 патрона.

Защитата на Александър твърди, че той е популяризирал опиат единствено на един, а не на двама малолетни. Обвиняемият не можел да желае персонални карти, с цел да открива възрастта на хората.

Според представителя на Апелативната прокуратура голям брой доказателства откриват несъмнено съпричастността на Александър И. към незаконната активност. Трима разпитани очевидци удостоверяват, че в нескончаем интервал са купували от него неразрешени субстанции.

Съдебният състав поддържа извода на първата инстанция, че задържането под стража е съответна мярка поради събраните доказателства. Съществува обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен с незаконни действия, свързани с разпространяването на опиати. От осъществените процесуално-следствени дейности излиза наяве, че във владението на Александър са били три типа наркотични субстанции, разпределени на дози. Експертните информации демонстрират, че конфискуваните субстанции са сложени под специфичен режим. Въззивният съд показа и друго умозаключение на Окръжния съд във Варна – основателна е заплахата при по-лека мярка за неотклонение обвиненият да извърши закононарушение. Това мнение се поддържа от конфискуваните разнообразни типове опиати. Разпределянето им в пакетчета значи, че опиатите са били готови за разпространяване.

Наличието на обосновано съмнение за съпричастността към действието в комбиниране с заплахата от осъществяване на закононарушение доведоха и този правосъден състав до извода, че законосъобразно е обвиненият Александър И. да бъде арестуван под стража.

Съдебният акт на Варненския апелативен съд не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР