Апарат за високопоточна неинвазивна вентилация ще бъде закупен за нуждите

...
Апарат за високопоточна неинвазивна вентилация ще бъде закупен за нуждите
Коментари Харесай

Нова апаратура за реанимацията на Първа градска за пациенти с COVID-19 |

Апарат за високопоточна неинвазивна вентилация ще бъде закупен за потребностите на Университетска Първа многопрофилна болница за интензивно лекуване - София „ Св. Йоан Кръстител “ ЕАД.

Предложението на зам.-кмета по опазване на здравето и финанси Дончо Барбалов бе подкрепено от отрасловата комисия и следва да бъде утвърдено и от Столичния общински съвет.

От началото на пандемията от COVID-19 общинската университетска болница се включи интензивно в лекуването на пациенти с ковид. В лечебното заведение са разкрити общо 77 кревати за пациенти с коронавирус, от които 12 са за интензивно лекуване. Според шефа на УПМБАЛ " Св. Йоан Кръстител “ проф. Цветомир Димитров, здравното заведение има потребност от още един уред за високопоточна неинвазивна вентилация в реанимацията, с който да се поставят незабавни реанимационни грижи за тежко болните от ковид пациенти.

Зам.-кметът Барбалов предлага СОС да даде целева дотация в размер на 29 418 лева на Университетската Първа МБАЛ за закупуване на нужната инсталация, при съблюдаване на условията на Закона за публичните поръчки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР